De bedste flødeboller

foto

fotoEn af vores største cravings er flødeboller! Vi har eksperimenteret meget med at få den perfekte hjemmelavet flødebolle, men det går tit galt når den varme overtrækschokolade ødelægger den flotte skum når de skal overtrækkes – men det har vi en løsning på nu!

(to slags: hvid chokolade+jordbær & alm med god mørk chokolade)

Ca 15 stk

Ingredienser:
Skum:
60 gr vand
150 gr sukker
80 gr glukosesirup

1 stang vanille
100 gram/3 stk æggehvider
2 spsk sukker
frysetørret jordbær (eller hindbær)

 

Bunde:

75 gram sukker
40 gram/1,5 æggehvider
125 gram ren rå marcipan

Knasende overtræk:

150 gram god mørk chokolade
150 gram hvid chokolade

Pynt: gulvstøv, mandler og frysetørret jordbær

1: Start med bundende:

  • Bland marcipan, æggehvider og sukker til en ensartet klistret masse (kan med fordel røres i røremaskine eller piskeris med dejkroge)
  • Kom kransekagemassen op i en sprøjtepose og sprøjt 15 lige store bunde ud på en bageplade (ca 3 cm i diamenter)
  • Bages i ovnen på 190 grader, i 5-8 minutter. De må gerne få en lille smule farve, men de skal være lidt underbagte, da de skal ind i ovnen igen senere

2: Herefter skal skummet laves:

▪   Kom vand, sukker, glukose og vanilje i en gryde og bring det i kog, uden låg. Det skal koge indtil massen når 117grader – det tager ca 15-20 min

▪   Imens sukkermassen koger, piskes æggehvider og de 2 spsk sukker til det danner bløde toppe.

▪   Den 117 grader varme sukkermasse hældes nu i en tynd stråle langsomt over æggehvidemassen, under kraftig piskning – her er det en fordel at være 2 eller have en rørmaskine.

▪   Piskes på højeste kraft i 10 minutter, så massen bliver lækker luftig samtidig med den afkøler.

▪   Del blandingen i to.

▪   Den ene del kommes i en sprøjtepose og i køleskabet, mens den anden vendes med knuste frysetørret jordbær og herefter skal denne også i spøjtepose og så i køleren med den!

▪   Efter en halv times tid i køleskabet er massen kold nok til at den ikke bare falder sammen på bundende

▪   Nu skal der bare sprøjtes skum på bundene. Du kan bruge en rund eller stjernetyl

▪   Herefter kommes flødebollerne ind i en forvarmet ovn på 190 grader i ca 4 minutter. Skummet skal ikke tage farve, men ved at de kommer i ovnen igen vil der skabes en lille hinde på skummets overflade som gør at det er nemmere at få chokoladen pænt på.

Overtræk:

  • For at få et overtræk med knæk i, skal chokoladen tempereres – her er det beskrevet på den “nemme måde”
  • Hak den mørke chokolade og smelt 2/3 over et vandbad
  • Brug nu den smeltede del til at smelte den resterende mørke chokolade
  • Nu kan flødebollerne overtrækkes, du kan dyppe dem ned i chokoladen eller gøre som jeg her har gjort, kommet bollen på en stor gaffel og hældt chokoladen henover
  • Samme princip med den hvide chokolade
  • Pynt og kom i køleskabet, når chokoladen er stiv, er de spiseklare

Kan fryses.

 

Skriv et svar