fastelavn er mit navn….. (fastelavnsboller)

foto En fastelavnsfest uden fastelavnboller duer altså ikke, så vi vil dele vores all time favorite opskrift på de lækreste af slagsen. Det er en opskrift vores kære mor har klippet ud fra et blad engang, og den er fra lagkagehuset, mmh!

Ingredienser

50 g gær
1 dl mælk
2 æg
375 g smør (bagemagerine er også ok i dejen)
1 tsk kardemomme (kan udelades)
25 g sukker
500 g hvedemel

Fyld:

150 g smør (fx lurpak)
150 g sukker
150 g marcipan
+ 1 æg til pensling
+ glasur til pynt

Sådan gør du

Rør gæren ud i den kolde mælk. Skær smør i små tern og tilsæt det sammen med hvedemel, æg, kardemomme og sukker. Kør det 3-4 minutter på røremaskine og skrab kanterne et par gange undervejs. Kan også æltes i hånden omkring 5 minutter, dejen skal være rimelig klistret. Sæt dejen i køleskabet i 25 minutter.

Rør ingredienserne sammen til fyldet med en ske eller håndmixer med dejkroge.
Tag dejen ud af køleskabet, del i to. Rulles ud til ca 0,5 cm tykkelse, og skær nogle forholdvis lige firkanter – ca 10 stk af hver halvdel.

Fordel fyldet på firkanterne. Saml spidserne og fold enderne ind mod midten, en ad gangen. Sørg for at kanterne er lukket godt sammen, så fyldet ikke løber ud under bagningen. Sæt bollerne på en bageplade, beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve et lunt sted i 1½ time.
Tænd ovnen på 220 grader. Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag bollerne i 8-10 minutter.

2014-03-02 16.13.16

2014-03-02 16.13.372014-03-02 16.22.23Når de er kolde, blandes glasur af en smule kogende vand og flormelis. At vandet koger vil få glasuren til at størkne hurtigere.

2014-03-02 18.00.53

Skriv et svar