Fastelavnsboller

mde

dav

foto

Her får i opskriften på de lækreste fastelavnsboller. Det er en opskrift vores mor har klippet ud fra et blad engang, og den er fra lagkagehuset. Mums!

18-20 stk

Du skal bruge

Dejen:
50 g gær
1 dl mælk
2 æg
375 g smør (vigtigt at du bruger rigtigt smør)
1 tsk kardemomme (kan udelades)
25 g sukker
500 g hvedemel

Fyld:
150 g smør
150 g sukker
150 g marcipan
+ 1 æg til pensling

Pynt:
Glasur af vand + flormelis

Sådan gør du

Rør gæren ud i den kolde mælk. Skær smør i mindre stykker og tilsæt det sammen med hvedemel, æg, kardemomme og sukker. Kør det 3-4 minutter på røremaskine og skrab kanterne et par gange undervejs. Kan også æltes i hånden omkring 5 minutter, dejen skal være rimelig klistret. Sæt dejen i køleskabet i 25 minutter.

Rør ingredienserne sammen til fyldet med en ske eller håndmixer med dejkroge.
Tag dejen ud af køleskabet, og del den i to. Rul dejen ud til ca 0,5 cm tykkelse, og skær nogle forholdvis lige firkanter – ca 10 stk af hver halvdel.

Fordel fyldet på firkanterne. Saml spidserne og fold enderne ind mod midten, en ad gangen. Sørg for at kanterne er lukket godt sammen, så fyldet ikke løber ud under bagningen. Sæt bollerne på en bageplade, beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve et lunt sted i 1½ time.
Tænd ovnen på 220 grader. Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag bollerne i 8-10 minutter.

2014-03-02 16.13.16

2014-03-02 16.13.372014-03-02 16.22.23Når de er kolde, blandes glasur af en smule kogende vand og flormelis. At vandet koger vil få glasuren til at størkne hurtigere.

2014-03-02 18.00.53

Skriv et svar