Havregrynsboller

fotoI sidste weekend lavede mine to veninder og jeg en lækker brunch.

Nemme havregrynsboller

Du skal bruge:
50 gram gær
5 dl lunken vand
2 spsk olivenolie
1/2 tsk salt
175 gram gryn
150 gram grahamsmel eller rugmel
300 gram hvedemel (eller mere)
1 spsk honning
1 æg til pensling

Sådan gør du – der er en fordel med røremaskine, men ikke et must
1: Gæren opløses i vand. Tilsæt olie, honning, salt, gryn og det grove mel. Rør godt.
2: Tilsæt hvedemel indtil dejen har en sammenhængende konsistens, og lad dejen blive æltet på maskinen i 10 minutters tid. Lad dejen hæve 1 times tid ved stuetemperatur, tildækket af et rent viskestykke
3: Placer 16-18 klatter dej på en bageplade evt med hjælp fra to skeer
4: Bollerne efterhæver i 30 minutter
5: Pensl med æg og bag bollerne i 14-16 minutter ved 200 grader, almindelig ovn

 

Skriv et svar