Rustikke boller og amerikanske pandekager

fotoI sidste weekend lavede mine to veninder og jeg en lækker brunch.
Udover frisk frugt, pandekager, boller og scramble eggs lavede vi skyr med brombær (se tidligere opskrift i højre kolonne) Til brødet fik vi den bedste hjemmelavede dulce de leche mums

Havregrynsboller 16 stk (nemme)
Du skal bruge:
50 gram gær
5 dl lunken vand
2 spsk olivenolie
1 halv tsk salt
ca 175 gram gryn
150 gram grahamsmel eller rugmel
300 gram hvedemel (eller mere)
1 spsk honning
1 æg til pensling

Sådan gør du – fordel med røremaskine, men ikke et must
1: Gær opløses i vand. Tilsæt olie, honning, salt, gryn og det grove mel. Rør godt.
2: Tilsæt hvedemel indtil dejen har en sammenhængende konsistens, stadig lidt klistret (den skal ikke kunne æltes med hænderne). Dejen hæver 1 time ved stuetemperatur, tildækket af et rent viskestykke
3: Placer 16-18 klatter dej på en bageplade evt med hjælp fra to skeer
4: Bollerne efterhæver i 30 minutter
5: Pensl med æg og bag bollerne i 14-16 minutter ved 200 grader- almindelig ovn

Amerikanske pandekager med havregryn (10-12 stk)
– opskrift fra arla
Du skal bruge:
2 æg
2 dl mælk eller kærnemælk
60 gram havregryn
80 gram hvedemel
1⁄2 tsk fint salt
1 tsk bagepulver
1 tsk sukker

Sådan gør du
Del æggene og pisk æggeblommerne sammen med skummetmælk.
Vend havregryn sammen med hvedemel, salt, bagepulver og sukker.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i mælkeblandingen skiftevis med melblandingen.
Steg pandekagerne på en pande med lidt smør eller olie.

Skriv et svar