Svampede gulerodsboller

Follow my blog with BloglovinProcessed with VSCOcam with f2 preset Opskriften på verdens bedste og nemmeste boller. Bløde og svampede, samt er de stadig gode efter en tur i fryseren. Den originale opskrift er med almindelig hvedemel og solsikkekerner, men her har jeg også brugt rugmel, græskarkerner og hørfrø, så det kan varieres efter hvad du bedst kan lide og hvad du lige har hjemme.
En portion giver 22-25 stk.

Ingredienser:
5 dl lunken vand
50 gram gær
5 store groftrevne gulerødder
En håndfuld græskarkerner (eller andre kerner)
En håndfuld hørfrø
3 æg
3 spsk honning
1,5 tsk groft salt
200 gram rugmel (eller andet groft mel)
ca 700 gram hvedemel
1 æg til pensling
Processed with VSCOcam with f2 preset

Sådan gør du: Det kan med fordel røres i røremaskine!
Opløs gæren i det lunkne vand
Tilsæt de revne gulerødder sammen med græskarkerner, hørfrø, æg, honning, salt og rugmel. Rør godt.
Når massen er ensartet, tilsættes hvedemel indtil dejen kan æltes, men den skal stadig være rimelig klistret.
Drys lidt mel i bunden af skålen og lad dejen hæve i 30 minutter.
Når dejen har hævet, sættes der små klumper af dejen på to bageplader med bagepapir. Dejen skal ikke formes til boller, der skal bare sættes nogle tilfældige stykker.
foto 1
Dejen pensles med æg og efterhæver i 45 minutter.
Bages ved 200 grader i varmluft, så begge plader kan bages på samme tid, i 15-18 minutter. De skal blive gyldenbrune, tjek om de er færdigbagte ved at vende en bolle rundt og “banke på”, er lyden hul er de færdige. 

Skriv et svar