Sundere kage med hindbær- og chokolademousse.

færdig

Kagen består af 3 lag, en nøddebund, en chokoladecreme og en hindbærcreme. Jeg har dog ændret lidt i opskriften, jeg har bl.a. tilføjet husblas og ændret på mængden af hindbær, mascarpone og skyr i hindbærcremen. Næste gang vil jeg bruge en 20 eller 22 cm springform, så den får mere højde, her har jeg brugt str 24.

Ingredienser
Bund:
170 g hasselnødder
9 dadler (Pil stenene ud. Jeg bruger ”juice dates”)
1 spsk kokosolie
en smule salt

Chokoladecreme:
350g mascarpone
150 g skyr
½ vanilje stang/ 1 tsk vanilje pulver
Stevia efter smag (Min er den fra føtex, jeg brugte 1 spsk)
75 g god mørk chokolade (min. 70%. Brugte Anthon Bergs på 72%)
3 spsk usødet kakaopulver

Hindbærcreme:
150 g hindbær (andre bær kan sikkert også bruges, fx tror jeg jordbær og lidt limesaft kunne være et hit)
2 plader husblas
75 g mascarpone
75 g skyr
½ vanilje stang/vaniljepulver
Stevia efter smag (jeg brugte 2 spsk)
blender

bunden

choko

dbær

Sådan gør du:
1: I en 180 grader varm ovn varmes hasselnødderne i 25 min, eller til de er gyldne, afkøles og herefter afskalles de, så meget som muligt. Imens de er i ovnen laves chokoladecremen.

2: Mascarpone, skyr, vanilje og stevia blandes sammen til en ensartet masse.
Sigt kakaoen i og rør igen. Chokoladen smeltes i mikroovn eller over vandbad, afkøles i 5-10 min og røres derefter i cremen.

3: Læg husblassen til hindbærcremen i en skål med vand.

4: Nødderne blendes med dadler og kokosolie til en ensartet masse. Presses godt ned i bunden af en usmurt springform (20 cm i diameter).
Herefter kommes chokoladecremen på i et jævnt lag. Stilles i køleskab.

5: Hindbær, skyr, mascarpone, vanilje og stevia blendes godt sammen. OBS: Bruger du købe hindbær fra frost, så tjek posen om de skal forkoges af hensyn til bakterier!
Smages til, jeg kom mascarpone og skyr i, lidt på slump til jeg synes det havde en god smag og cremet konsistens. Det gør ikke noget den er for flydende, det afhjælper husblassen.
Kom ca 1/5 af massen i en anden skål.

6: Smelt husblassen i vandbad eller direkte i en gryde ved lav-middel varme. Hæld den smeltede husblas ned i den lille portion hindbær i en tynd stråle, mens du rører i et godt tempo. Herefter røres denne masse over i den store portion hindbærcreme. På denne måde undgår du at husblassen koagulerer.

7: Hindbærcremen hældes på kagen og sættes på køl i minimum 4 timer.

Inden servering pyntes den, her har jeg brugt frystetørret hindbær og lidt revet mørk chokolade

Skåret stykke

Skriv et svar