Brownie toppet med dulce de leche

foto 2I skal virkelig prøve denne lækre kage! Få ingredienser og nemt at lave.
Brownien kender vi jo, den er altid en sikker vinder, men her toppes den lige af med et lag dulce de leche som altså liiige trækker den et niveau op. Dulche de leche kan man nemt selv lave eller den kan købes færdiglavet.
Opskriften er fra raavarecirkus.dk

Igredienser
125 gram smør (ikke magarine)
150 gram mørk chokolade (55-65% chokolade)
2 æg
200 sukker
3 spsk kakaopulver
100 gram mel
1/2 tsk salt
1/2 dåse dulce de leche

Tænd ovnen på 180 grader alm ovn.
Smør og grofthakket chokolade smeltes ved svag varme i en gryde eller i mikroovnen. Imens piskes æg, sukker og kakao luftigt, jeg kørte den 5 min på røremaskinen på fulde hammer. Heri vendes, med en dejskraber, forsigtigt den lettere afkølet chokolademasse og derefter sigtets mel og salt i, og vendes med.

Beklæd en 20 cm springform med bagepapir og fordel massen. SÅ kommer det bedste, fordel dulce den leche jævnt hen over kagen, og brug herefter en strikkepind, gaffel, grillspyd eller lignene og rør i overfladen så de to dele bliver blandet en smule sammen.

Bages ca 20 minutter eller til karamellen er gylden. Kagen skal ikke være helt fast i midten, den sætter sig når den afkøles, og det sikrer os en fugtig kage.
Lad den køle helt af før den spises / kom den evt i køleskabet, serveres som den er eller med frisk frugt og is/vaniljecreme. Kan med fordel laves dagen inden den skal serveres.

TIP: Der er ½ dåse dulce de leche til overs, brug det oven på en god vanilje is, på pandekager eller på et godt stykke brød, det er virkeligt lækkert, mums!

Skriv et svar