Spicy tomat suppe med tigerreger

foto 1 18.46.24Nem, smagfuld og rigtig lækker ret mmh.

Forret til 6-8 pers eller hovedret til 4 pers.
Marinade til rejerne:
4 spsk. Frisk finthakket persille
2 spsk. Frisk finthakket timian
2 tsk. Chili pulver
2 fed hvidløg
saft fra en hel citron
Salt og peber
4 spsk. Oliven olie
400g tiger rejer, alm rejer kan også bruges.

Suppe
2 røde peberfrugter
2 løg
4 fed hvidløg, presset eller finthakket.
4 spsk. Æblecidereddike
12 modne store tomater
4 stænger bladselleri – tag gerne bladende med.
5 dl vand
2 stk. grønsagsbouillon

Rejer:
Alle ingredienserne til marinaden røres sammen. Gør rejerne rene og put dem i skålen med marinaden. Stil dem i køleskabet i mindst en halv time.
Til suppen:
1: Skær et kryds i bunden af tomaterne. Læg med i en skål med kogende vand. Når du kan se at skindet er ved at komme af, tager du tomaterne op og piller skinnet helt af.
2: Skær alle grønsagerne i tern.
3: Tænd op fra gryden og put lidt olie i. Start med at stege løgene så de bliver bløde.
4: Tilsæt grøntsagerne lidt efter lidt.
5: Når grønsagerne er svistes hældes vand og bouillion i. Læg låg på og lad det simre i en halv time.
6: Når der er gået en halv time så tag en stavblender og blend det hele sammen. Smag til med salt og peber.
7: Holdes varm på kogepladen, imens rejerne steger på en varm pande med lidt olie. De skal kun have 30 sek på hver side.
-Velbekomme

Mette

Skriv et svar