SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Skyrmousse med hindbærsky

I bliver simpelthen nødt til at prøve den her opskrift, det er en rigtig lækker dessert. Den er nem at lave, men tager tid. Læs hele opskriften igennem inden du begynder, det gør det hele meget nemmere. OBS! en del af opskriften skal laves dagen inden den skal serveres.
Til 8 glas

Skyrmousse (dag 1)
4 dl fløde
3 æggeblommer
4 tsk sukker
Korn fra 1 vaniljestang eller 1,5 tsk vaniljesukker
2 blade husblas + 2 spsk fløde
300 gram finthakket hvid chokolade
1/2 liter skyr neutral

Hindbærsky (eller andre bær) – dag 2
300 g frosne eller friske hindbær
2 dl sukker
2 blade husblas

Sådan gør du

Skyrmoussen (Dag 1)
1: Husblas lægges i blød.
2: Æggeblommer, sukker og vanilje piskes til en lys og luftig masse, det tager ca 3-4 minutter.
3: I en anden skål piskes 2 dl fløde kun lige indtil der kommer bløde toppe – PAS PÅ ikke at piske det for meget. Æggemassen vendes forsigtig heri.
4: Vend skyr i.
5: Varm 2 dl fløde op i en tykbundet gryde, indtil det lige slår et par bobler, og hæld det så hen over den finthakkede hvide chokolade. Rør forsigtig rundt. Når den hvide chokolade er smeltet og kølet lidt af, vendes dette også over i skyrmassen. Kom 1/4 del af denne masse over i en lille skål.
6: I et vandbad smeltes husblas med 2 spsk fløde. Når husblas og fløden er helt flydende og ensartet hældes dette under omrøring over den lille portion af skyrblandingen som er sat til side.
7: Skyrmoussen med hudblas kan nu vendes over i den resterende del af massen. På denne mpde sikre vi at husblassen ikke klumper.¨
8: Hæld nu skyrmoussen i fine glas og stil dem på køl i mindst 6 timer, gerne natten over. Har du ikke serveringsglas kan du også sagtens komme massen i en fin gennemsigtig skål.

Hindbærsky(dagen efter):
1: Husblas lægges i blød.
2: Hindbær og sukker koges til bærrene er udkogte. Massen sigtes over i en skål eller kande (noget der er nemt at hælde med). Husblas vrides fri for vand og kommes direkte i den stadig meget varme hindbærsky. Rør godt rundt.
3: Lad det stå og køle af i 45 minutters tid og hæld det så forsigtigt over skyrmoussen. Det kan være en fordel at bruge en ske, som skyen rammer ned på, inden det rammer moussen. På denne måde undgåes at hindbærskyen rammer for hårdt ned i skyrmoussen og lavet “huller”.
4: Stilles på køl i mindst 4 timer.