Snickerskage

foto
SÅ lækker en kage, især med den her karamel som får den saltede peanuts smag, mums! Er nem at lave og kan fryses. Portionen er til 10-12 personer. Laves 1/2 portion kan man bruge springform i max str 20 cm eller en rugbrødform.

Bund
200 g blødt smør
4 dl sukker
3 æg
4 dl mel
1,5 tsk. bagepulver
250 g peanuts

Karamel
1,5 dl fløde
1,5 dl sirup
Korn fra en stang vanille
75 g smør
3 dl sukker

Chokolade topping
200 g chokolade (jeg brugte 55%)
0,5 dl fløde
Lunes sammen til en ensartet masse og fordeles til sidst på den helt afkølede kage.

Sådan gør du
Pisk smør og sukker til det er luftigt, ca 3 minutter.
Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt hver gang. Konsistensen er nu meget luftig og lækker.
Bland mel og bagepulver og vend i blandingen
Fordel i bradepande (22-24 cm i diameter)
Fordel peanuts over.
Bag ved 200 grader i ca. 35-45 minutter afhængig af hvad størrelse form du har brugt.

Imens kagen er i ovnen, blandes alle ingredienserne til karamellen og bringes i kog. Lad det simre i 15-25 minutter. Når konsistensen er ved at være der, kan du med fordel komme en lille klat på køkkenbordet. Dette er hvordan konsistensen bliver på kagen, den skal være cremet og endelig ikke får størknet.

Tag kage ud og prik med en gaffel lidt huller i den meget varme kagebund.
Fordel karamellen over kagen, mens den stadig er varm.
Lad den køle helt af.
Fordel smeltet chokolade på. Lad stivne helt, før den skæres ud.

Opskriften er inspireret af emilysalomon.
1

2

3

5

4foto kopi

Skriv et svar