SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Saltkarameller med lime

Chewy saltkarameller med et twist af lime Det kan være svært at ramme den perfekte konsistens. Undervejs i kogningen kan jeg anbefalde at lave små prøver af karamellen for at tjekke dens konsistens. Kom en lille klat karamel over i et iskoldt glas vand. Mærk på karamellen om det har den rette konsistens. Inspiration fundet hos Valdemarsro.dk

Ca. 50 stk Du skal bruge: 5 dl fløde 250 g sukker 120 g glukose sirup Flagesalt 2 spsk limesaft Revet limeskal Sådan gør du: Fordel et par dråber olie på et stykke bagepapir og kom det i en beholder på ca 20×20 cm (fx et ildfast fad) Kom fløde, sukker og glukose sirup op i en mellemstor tykbundet gryde. Bring massen i kog ved svag til middel varme, under omrøring. Når massen begynder at tage lidt farve tilsættes en smule flagesalt og limesaft. Kog massen videre indtil farven bliver en anelse mørkere og karamellen begynder at slippe bunden. Tag prøver fra undervejs.

Hæld massen over i din beholder og drys med flagesalt og limeskal. Lad karamellen køle helt af før den skæres ud i mundrette stykker.