SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Fransk nougat med pistacienødder og mandler

THIS IS A MUST TRY!

Godt alternativ til det traditionelle julekonfekt. Men PAS PÅ, der er risiko for at blive afhængig!

Du skal have en røremaskine for at kunne lave fransk nougat.

Ingredienser:
150 g mandler
60 g usaltede pistacienødder (du kan købe de saltede, det er billigere og nemme at få fat i. Knæk dem ud af skallen, skyld dem godt i en sigte og lad dem tørre en 1/2 times tid på et viskestykke)
1¼ dl vand
200 g honning
350 g sukker
225 g glukose sirup

Marengs:
60 g sukker
80 g æggehvider

Flormelis.

Sådan gør du

1: Rist mandler og pistacienødder ved 150 g varmluft i 10-12 minutter eller indtil mandlerne er gyldne. Afkøl. Skal ikke hakkes.
2: Kog vand, honning, sukker og glukose sammen til en sukkerlage ved svag varme, indtil den når en temperatur på 150 grader. Tjek med et sukkertermometer − det tager 20-25 minutter. Vær tålmodig, pludselig går det stærkt! Når sukkerlagen er omkring 120 grader begynder du på din marengs.

Marengs:
1: Pisk sukker og æggehvider til en luftig marengsmasse på røremaskinen,  mens sukkerlagen er godt i gang med at koge.
2: Hæld den varme sukkerlage ned i marengsmassen i en tynd stråle, mens du pisker på max. Massen piskes i 8-10 minutter på fuld drøn, indtil den er sej. Den skal ikke blive helt afkølet.
3: Vend de ristede nødder i. Hæld massen ud på et stykke bagepapir drysset med flormelis, læg et nyt lag bagepapir ovenpå, og rul massen ud i et firkantet stykke på 2 cm i tykkelsen. Lad massen køle af, og skær den ud i stykker på 2 x 2 cm. Opbevar i en plastik boks eller pak dem ind i cellofan. Holdbarheden er ca. 2 måneder.

Opskriften er inspireret fra Anne au Chocolat