Fransk nougat med ristede pistacie og mandler

foto 2THIS IS A MUST TRY!

Godt alternativ til det traditionelle julekonfekt. Men PAS PÅ, der er risiko for at blive afhængig!

INGREDIENSER
150 g mandler
60 g usaltede pistacienødder (du kan sagtens købe de saltede, det er meget billigere og nemme at få fat i. Knæk dem ud af skallen, skyld dem godt i en sigte og lad dem tørre 1 times tid på et viskestykke)
1¼ dl vand
200 g honning
350 g sukker
225 g glukose sirup (fåes i føtex, bilka, rema1000 eller helstekosten)
1 sukkertermometer

MARENGS
60 g sukker
80 g pasteuriserede æggehvider (svarer ca. til 2½ æggehvider)

DESUDEN
2 spsk. flormelis

Sådan gør du

– Rist mandler og pistacienødder i en 150° varm ovn i 15-20 minutter, indtil mandlerne er gyldne. Afkøl. Skal ikke hakkes.
– Kog vand, honning, sukker og glukose sammen til en sukkerlage ved svag varme, indtil den når en temperatur på 150°. Tjek med et sukkertermometer − det tager 20-25 minutter. Vær tålmodig, pludselig går det stærkt!

Marengs: I en skål, gerne med en røremaskine piskes sukker og æggehvider til en luftig marengsmasse, ca 4 minutter, mens sukkerlagen koger.
– Hæld den varme sukkerlage ned i marengsmassen i en tynd stråle, mens du pisker. Rør massen sammen i 8-10 minutter på fuld drøn, indtil den er sej og lang.
– Vend de ristede nødder i. Hæld massen ud på et stykke bagepapir drysset med flormelis, læg et nyt lag bagepapir, og rul massen ud i et firkantet stykke på 3 cm i tykkelsen. Lad massen køle af, og skær den ud i stykker på 2 x 2 cm. Opbevar i en plastik boks eller pak dem ind i cellofan. Holdbarheden er ca. 2 måneder.

Opskriften er inspireret fra Anne au Chocolat
foto 3

Skriv et svar