Karameller med lakridssirup

10866929_10204643925050430_715243043_nHårde karameller med et touch af lakrids og salt! Lakridssmagen er ikke gennemtrængende, så du kan putte i efter behag – du kan også undlade lakrids og salt helt, så er det en mild karamel.

Ingredienser
1 dåse sødet kondenseret mælk (fra nestle, 397 g)
120 g smør (lurpak)
150 g brun farin
3 spsk. lakridssirup, f.eks. fra Johan Bülow
½ tsk. flagesalt, f.eks. Maldon Sea Salt
1 sukkertermometer
1 firkantet form, ca. 15 x 20 cm
bagepapir til formen

Sådan gør du

1. Bland kondenseret mælk, smør, brun farin og lakridssirup i en tykbundet gryde, og lad det smelte sammen ved svag varme. Rør i karamelmassen flere gange undervejs indtil sukkeret er helt opløst.

2. Skru op til middel varme, og kog massen i ca. 15 minutter under jævnlig omrøring, til den når en temperatur på 125° – brug et sukkertermometer eller et almindeligt stegetermometer, som kan måle høje temperaturer. Tag gryden fra varmen.

3. Beklæd en firkantet form med bagepapir (det kan være et fad eller en bradepande ). Hæld karamelmassen i formen, drys overfladen med flagesalt, og sæt karamellen på køl i mindst 4 timer, men gerne natten over. Løft bagepapiret med den størknede karamel op af formen, og skær karamellen ud i små firkanter.

Skriv et svar