Lakseroulade a la Mette og Anne

foto 1

Så er det tid til at dele vores egen opskrift på den bedste lakseroulade

Forret til 4-6 pers.

Ingredienser:
Bund:
350 gram frossen bredbladet spinat (skal tøes op, dette tager nogle timer)
3 æggeblommer
3 æggehvider
0,5 dl fløde
lidt salt + peber

Fyld:
200-250 g flødeost natural (fx philadelhia)
1 stort rødløg
1-1,5 dl 18% creme fraiche
300 gram røget laks

Sådan gør du:
Bund
– Tø spinaten op og vrid den fri for vand.
– Bland spinat med æggeblommer, fløde, salt og peber.
– I en seperat skål piskes æggehviderne helt stive. Sørg for at skålen og elpiskeren er helt rene og tørre, eller bliver hviden ikke stiv.
– hviderne vendes forsigtet i spinat-blandingen.
– Fordeles på en stor bradepande – lad dig ikke snyde af mængden, der er nok dej, den skal være meget tynd.
– Bages i ovnen ved 200 gader i ca 15 min eller indtil den bliver let gylden på overfladen. Lad den køle helt af.

Fyld
– Hak rødløg fint
– Bland cremefraiche og flødeost til en ensartet masse. Kom rødløg op i og bland godt. Konsistensen må ikke være for tynd, så bliver rouladen svær at skære.
– Fordeles på den afkølede spinat bund. Herefter kommes laks på.
– Rul forsigtigt til en roulade og stil på køl indtil servering, hvor den skæres i 4-5 cm tykke skiver. Tør evt kniven, hver gang et nyt stykke skæres. Så bliver servering pænest.
10872105_10204643812087606_1272001154_n

10850735_10204643812647620_2037367397_n

10859657_10204643813287636_379017414_n

10872162_10204643814447665_641092716_n

10872534_10204643815087681_231190403_n

Skriv et svar