ISLAGKAGE med lakrids og hindbær

FullSizeRender

FullSizeRender[1]

FullSizeRender[2]Opskriften er fra Lakrids.nu (lavet af Anine Bach Møller, www.anine.dk ) Men jeg har lavet lidt om i den.
Opskriften er til 8-10 personer
– Laves i en springform 20 cm diameter.
– Laves over 2 dage.

Ingredienser:
Hasselnøddebund
• 100 g hasselnødder
• 2 store æggehvider (ca 65 gram)
• 100 g sukker
• 3 tsk rå lakridspulver fx fra Johan Bülow
• 1 tsk rapsolie olie

hindbær “sorbet”
• 500 g frosne eller friske hindbær
• 1 dl letmælk
• 1 dl fløde
• 50 g sukker

Lakridskaramelis
• 1 dåse kondenseret mælk
• 3 dl fløde
• 1 tsk havssalt
• 4 tsk rå lakrids pulver
• 4 dl letmælk

Desuden
• 3-4 spsk. lakrids sirup
• Pynt: fx friske bær, lakridspulver, frysetørret hindbær osv

Sådan gør du
Hasselnøddebund
Blend hasselnødderne til groft mel.
Pisk æggehviderne stive med sukkeret så det bliver til marengs
Vend hasselnøddemel og lakridspulver i marengsen
Spænd et stykke bagepapir ud langs bunden på en 20 cm springform.
Smør formen med en lille smule smagsneutral olie, og fordel dejen i formen.
Bag bunden i 18-20 min ved 175 grader.
Lad bunden køle helt af.

Hindbærsorbet
Kog hindbærrene i ganske lidt vand for at dræbe evt bakterier! Herefter blendes bærerne og de små kerner sigtes fra.
Kom bærpuréen tilbage i blenderen sammen med mælk, fløde og sukker. Blend godt igennem.
Kør cremen til blød is på en ismaskine ELLER kom den i fryseren og rør en gang i mellem, til den har en tyk grødet konsistens.

Opbygning, 1/3
Løsn springformen omkring nøddebunden og kom to lag plastik (fx fra en plastisklomme) rundt i kanten af springformen. Spænd springformen ind igen. Plastikken vil hjælpe med at kagen får et smukt udtryk.
Hæld hindbær “grøden” hen over nøddebunden. Sættes i fryseren til hindbærisen er helt frossen.

Lakridskaramelis
Fjern labels fra dåsen med kondenseret mælk, og fyld en gryde godt med vand, så det dækker hele dåsen. Kog dåsen i 3 timer for at få dulce de leche (vildt cremet karamel mmmh).
Når dåsen har kogt i 3 timer og den har fået lov at afkøle hældes karamellen ud af dåsen. Varm karamellem op i en gryde med fløde, havsalt og lakridspulver indtil cremen er ensartet. Jeg måtte sigte massen, for at blive helt fri for klumper.
Hæld cremen over i en skål, og rør mælken ud deri.
Lad cremen køle af til stuetemperatur, og kør den til blød is på ismaskinen ELLER kom den i fryseren og rør en gang imellem, indtil konsistensen er som grød.

Opbygning, 2/3
Kom en ring af lakridssirup oven på hindbærisen.
Hæld nu lakridskaramelisen op i formen, prik de små luftbobler ud med en gaffel eller et grillspyd.
Kom islagkagen i fryseren i minumum 6 timer.

På serveringsdagen
Tag kagen op 20-25 min før servering.
Fjern sprinformen og plastikken, og kom kagen over på serveringsfadet.
Pynt kagen med hvad du har lyst til og server. Velbekomme.

Skriv et svar