Kanelsnegle uden kedelige kanter

FullSizeRenderRigtig lækre kanelsnegle, helt uden kanter! Det er en fordel af have en røremaskine, men det kan også lade sig gøre uden, så er der lidt arbejde til overarmene.

Dej
2,5 dl kold mælk
25 g gær
1 æg
500 g hvedemel
75 g sukker
1 tsk salt
1 tsk stødt kardemomme
75 g smør

Fyld
150 g blødt smør (fx lurpak)
50 g brun farin
50 g sukker
½ dl sirup
1 spsk stødt kanel

1 sammenpisket æg til pensling eller fløde

Flormelis + vand til glasur

Sådan gør du
Opløs gæren i den kolde mælk.
Tilsæt æg, mel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen til den er glat. Det tager ca 10 minutter hvis du bruger røremaskine. Tilsæt ikke mere mel, den skal være klistret.
Tilsæt herefter smørret i mindre tern, og ælt igen, ca 20 min, til dejen igen er glat og slipper skålen. Du skal stadigvæk ikke tilsætte mere mel, selvom dejen virker blød, når smørret kommer i.
Kom et rent viskestykke hen over skålen og lad dejen hæve i 1½ time ved stuetemperatur.

FullSizeRender
IMG_0376
IMG_0386
Fyld:
Pisk eller rør smør, brun farin, sukker, sirup og kanel sammen til en ensartet masse.
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30×50 cm (ca. 0,5 cm tyk). Det behøver ikke at være så præcis.
Smør remoncen ud i et jævnt lag og rul dejen stramt sammen. Skæres i 3 cm tykke skiver og kom dem i en smurt/beklædt springform. De skal stå rimelig tæt, men der må godt være nogle små huller, det bliver fyldt ud under efterhævningen.
Efterhæver i 1-1½ time.
Pensl sneglene med æg eller fløde og bag dem i ca. 25 min ved 180 grader (alm. ovn).
IMG_0382
FullSizeRender[1]
IMG_0391
IMG_0400

Skriv et svar