Hvid chokolade cheesecake med lakrids og blandede bær

IMG_0263.JPG

Opskrift fra femina.dk

(8 personer)

Her er opskriften på en lækker og nem cheesecake – uden brug af husblas!

Det skal du bruge til bunden:

  • 200 g Digestive kiks
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 spsk. groft lakrids pulver
  • 100 g smør

Ostefyld

  • 300 g hvid chokolade
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 200 g flødeost naturel
  • 250 g mascarpone

Solbærkompot

  • 200 g frosne blandede bær
  • 100 sukker
  • 1 spsk. lakrids sirup

Sådan gør du:

Bund:
1: Knus kiksene i en minihakker. Finhak den hvide chokolade og bland det sammen med kiksene. Tilsæt lakridspulver og smeltet smør til blandingen. Rør det godt sammen.
2: Tag en springform på ca 20 cm i diameter. Beklæd den med bagepapir i bunden.
3: Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Sættes på køl.

Ostefyld:
1: Hak chokoladen og smelt det over et vandbad.
2: I en anden skål piskes fløde, flødeost og mascarpone sammen til massen er ensartet.
3: Tilsæt den smeltede og let afkølede hvide chokolade og rør indtil cremen er jævn.
4: Fordel cremen oven på kiksebunden, dæk formen til med husholdningsfilm. Filmen skal ramme overfladen, så der ikke dannes kondens. Sæt den på køl natten over.

Bærkompot
1: Kog bær og sukker sammen ved svag varme i 10 minutter.
2: Rør lakridssirup i, hæld kompotten på glas og sæt på køl.
3: Tag cheesecaken ud af formen, og anret på et fad. Fordel bærkompotten på toppen.
IMG_0246.JPG

Velbekomme!
*Man kan bruge de bær man har lyst til

Skriv et svar