Kage med marcipan og rabarber

IMG_1280

IMG_1273
Super dejlig svampet kage.

Du skal bruge
150 gram blødt smør
150 gram sukker
3 æg
1 spsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker eller kornene fra en stang vanilje
1 knivspids fint salt
150 gram groftrevet marcipan
200 gram hvedemel
350 gram rabarber skåret i små stykker – ca 1 cm

Pisk smør og sukker i ca 5 minutter så det får en lys og luftig konsistens. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt.
Vend marcipanen i. Bland mel, bagepulver, salt og vaniljesukker og sigt det i dejen, vend det forsigtigt i, til dejen er ensartet. Vend 2/3 af rabarberne i dejen og kom massen i en beklædt springform ca 22 cm. Drys de resterende rabarber hen over kagen og derefter bages kagen i 40-45 minutter ved 175 grader.

Serveres med en klat creme fraiche eller flødeskum.

Skriv et svar