Festlige dadelkugler

FullSizeRender-4

FullSizeRender-3

Ingredienser (6-8 stk.)
100 g udstenede friske dadler
1/2 tsk vanilje pulver
3 spsk usødet kakaopulver
1 tsk akaciehonning eller agavesirup
1 spsk kokosolie 

3 spsk kokosmel

ca 10 stk grofthakkede hasselnødder eller mandler – det giver lidt crunch.

Derudover skal du til pynten bruge:
Papsugerør / popcakespinde eller lignene.
75-100 g hvid chokolade af god kvalitet
Farverig krymmel – vi brugte også frysetørret hindbær og jordbær.

Fremgangsmåde:
1: Alle ingredienserne, undtagen nødderne, blendes godt sammen i en foodprocessor indtil dejen er ensartet. Rør nødderne i.

2: Tril dejen til 6-8 kugler, afhængig af hvor store du ønsker dem, og stil dem i køleskabet en 1/2 time.

3: Smelt en lille smule af den hvide chokolade og dyp enderne af sugerørene ca. 1 cm ned i chokoladen, og stik et sugerør i hver dadelkugle. Placer pindene i et glas med sukker, og stil dem tilbage i køleskabet indtil de er helt kolde

4: Resten af den hvide chokolade smeltes over vandbad eller forsigtigt i mikroovnen.

5: Dadelkuglerne dyppes i den hvide chokolade og når chokoladen har dryppet af, men stadig ikke størknet, pyntes kugler som du har lyst til.

Skriv et svar