Macarons med touch af jul

IMG_2246

FullSizeRender-2

Faldt over disse macarons på chocolat.dk. De smager himmelsk og så er de overraskende nemme at lave. Så bliver det jo ikke bedre!

Indgredienser: 12-14 stk

Makronbunde:

43 g mandler (vejes med skrald)

75 g flormelis

1 æggehvide fra et M/L æg

25 g sukker

1/2 tsk kanel

Fyld:

90 g fløde

Mælkechokolade af god kvalitet (vi brugte carlettis)

0,5-1 tsk kanel

Fremgangsmåde:
Makronbunde:

1: Smut mandlerne og tør dem godt, derefter blendes de til fint mandelmel.

2: Hæld flormelis og kanel ned til mandelmelet, og blend videre – si blandingen.

3: I en ny skål piskes æggehviden og sukkeret sammen, først ved lav hastighed i et minut og
derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

4: Nu skal mandelblandingen forsigtigt vendes ned i hviderne. Når massen er ensartet skal dejen presses ud i siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange, således at noget af luften slåes ud. Den skal dog stadig være lidt luftig.

5: Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Hold posen stille 2 cm over stedet og lad massen brede sig, fremfor at kører rundt i en cirkel Tip: Tegn cirkler med en passer på bagepapiret og vend det om, så er det nemmere at få nogle mere ensartet macarons.

6: Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time, de skal ikke dækkes til.

7: Bag dem ved 160 grader i cirka 10-12 min.

…og så til fyldet:
1: Chokoladen hakkes fint

2: Bring fløden lige akkurat op at koge, og hæld det over chokoladen.

3: Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet.

4: Tilsæt kanel efter smag, vi brugte 0,5 tsk.

5: Fyld ganachen i en sprøjtepose, afkøl den i køleskabet en lille time

6: De afkølede macarons skal matches 2 og 2 – sprøjt en skefuld ud på en bund og top med en anden.

7: Final touch med lidt sigtet kanel

Er der fyld tilovers, kan det bruges som smørepålæg på brød eller fx til cupcake frosting, så skal det blot piskes i et par sekunder.

macaron

Skriv et svar