SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Macarons med touch af jul

Faldt over disse macarons på chocolat.dk. De smager himmelsk og så er de overraskende nemme at lave. Så bliver det jo ikke bedre!

Indgredienser: 12-14 stk

Makronbunde:

43 g mandler (vejes med skrald)

75 g flormelis

1 æggehvide fra et M/L æg

25 g sukker

1/2 tsk kanel

Fyld:

90 g fløde

Mælkechokolade af god kvalitet (vi brugte carlettis)

0,5-1 tsk kanel

Fremgangsmåde:
Makronbunde:

1: Smut mandlerne og tør dem godt, derefter blendes de til fint mandelmel.

2: Hæld flormelis og kanel ned til mandelmelet, og blend videre – si blandingen.

3: I en ny skål piskes æggehviden og sukkeret sammen, først ved lav hastighed i et minut og
derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

4: Nu skal mandelblandingen forsigtigt vendes ned i hviderne. Når massen er ensartet skal dejen presses ud i siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange, således at noget af luften slåes ud. Den skal dog stadig være lidt luftig.

5: Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Hold posen stille 2 cm over stedet og lad massen brede sig, fremfor at kører rundt i en cirkel Tip: Tegn cirkler med en passer på bagepapiret og vend det om, så er det nemmere at få nogle mere ensartet macarons.

6: Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time, de skal ikke dækkes til.

7: Bag dem ved 160 grader i cirka 10-12 min.

…og så til fyldet:
1: Chokoladen hakkes fint

2: Bring fløden lige akkurat op at koge, og hæld det over chokoladen.

3: Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet.

4: Tilsæt kanel efter smag, vi brugte 0,5 tsk.

5: Fyld ganachen i en sprøjtepose, afkøl den i køleskabet en lille time

6: De afkølede macarons skal matches 2 og 2 – sprøjt en skefuld ud på en bund og top med en anden.

7: Final touch med lidt sigtet kanel

Er der fyld tilovers, kan det bruges som smørepålæg på brød eller fx til cupcake frosting, så skal det blot piskes i et par sekunder.