Bagels med spinat og sesamfrø

Opskrift fra annemettevoss.dk

IMG_1558
IMG_1541

Bagels med spinat og sesamfrø

Perfekt som sandwich i madpakken. Prøv med frisk spinat, røget laks og smøreost, mums.

12-14 stk
Bagels
150 g frisk spinat
50 g gær
5 dl lunkent vand
50 g lys sirup
20 g groft salt
ca 800 g hvedemel (jeg erstattede 200 g med en grovere meltype)

Derudover:
2 l vand
1 spsk lys sirup
2 tsk salt
1 æg til pensling
2 spsk sesamfrø eller lignende til pynt

Sådan gør du
1: Spinaten skylles grundigt og vandet rystes af.
2: Blanchér spinaten i et par minutter i det vand, som hænger ved bladene.
3: Blend spinaten med en stavblender til det ligner en grøn grød og stil den til side.

4: Rør gæren ud i halvdelen af det lunkne vand. Tilsæt først 200 g mel til gærblandingen og dernæst sirup og havsalt. Rør dejen sammen ved lav hastighed i en røremaskine med dejkrog, hvor resten af melet og vandet tilsættes på skift, indtil du har en blank og jævn dej. Det kan også gøres uden røremaskine.
5: Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve i 30 min

6: Form 12-14 ens runde boller og brug din tommelfinger til at stikke hul ned i midten af hver bolle.
Træk lidt i hullet med fingrene. Lad dine bagels hæve yderligere 30 min. under et fugtigt viskestykke på et meldrysset bord.

7: Bring 2 l vand i kog sammen med sirup og havsalt.
8: Så skal bagels’ne koges i 1 minut på hver side, vendes med en hulske eller to alm. skeer. Vigtig – Når de kommer i vandet, skal de flyde ovenpå. Hvis de falder til bunds, er de ikke hævet nok – vent 10-15 minutter og prøv igen.
9: De kogte bagels placeres på en bageplade og pensles dem med sammenpisket æg.
10: Drys med sesamfrø og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 12-15 minutter til de er gyldne.
IMG_1545
FullSizeRender-5

Skriv et svar