Kanelsnegle med æble og marcipan

FullSizeRender-6Opskrift fra magasinet “sæson”.

De bedste kanelsnegle! De har en dejlig smag og på ingen måde tørre, som kanelsnegle kan blive.
Der bliver 20-24 stk af denne portion, og du skal bruge:
Dej:
75 g smør
3 dl mælk
25 g gær
200 g revet æble (uden skrald)
3 spsk sukker
1 tsk salt
2 æg
Ca. 650 g hvedemel
Fyld:
2 æbler (uden skrald)
125 g marcipan
200 g blødt smør
100 g brun farin
1 spsk. stødt kanel

1 æg til pensling
150 g flormelis

Sådan gør du:

Smelt smørret ved svag varme, tilsæt mælken og lun blandingen til lillefingervarmt. Hæld dette i en skål og opløs gæren heri.

Tilsæt revet æble, sukker, salt og æg og ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt til dejen er glat og smidig og stil den tildækket til hævning i ca. 1 time. Dejen skal være lidt klistret.

Riv æbler og marcipan på den grove side af et rivejern. Rør æble og marcipan med blødt smør, brun farin og kanel.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel 40 x 30 cm og fordel remoncen på dejen.

Rul dejen forsigtigt sammen til en roulade og skær den ud i ca 20 skiver. Fordel derefter skiverne på en bradepande beklædt med bagepapir.

Lad sneglene hæve tildækket et lunt sted i 30-45 min.

Pensl derefter med sammenpisket æg og bag sneglene ved 200 grader i ca. 25 min.

Rør til sidst flormelis med kogende vand til en glasur og dekorer sneglene når de er afkølet.

Skriv et svar