Gateau Marcel (glutenfri)

Du skal bruge
175 g smør (fx lurpak)
175 g god kvalitets chokolade (ca 66%)
175 g sukker
115 g æggeblommer (pasteuriseret)
135 g æggehvider (pasteuriseret)
springform ca 20 cm i diameter.
Pynten kan som her bestå af chokoladespåner.

Sådan gør du:
1: Smør og chokolade smeltes ved lav varme enten over vandbad eller i mikroovn. Vælger du mikroovn, skal du jævntligt røre i massen for at undgå at chokoladen brænder på.
2: Æggehviderne piskes lyse og tykke med 2/3 af sukkeret (det tager 3-5 min)
3: Æggeblommerne piskes hvide og tykke med den sidste 1/3 sukker (det tager også 3-5 min)
4: Smørret og chokoladen (som er afkølet) røres forsigtigt sammen med æggeblommemassen.
5: Æggehviderne vendes forsigtigt heri, luften skal bevares
6: Kom bagepapir over bunden af springformen og kom ringen på, så papiret er i spænd og fri for krøller. Ringen smøres godt med smør. Lidt mere end halvdelen af moussen bages ved 180° alm ovn i ca 25-30 min. Den resterende mousse kommes i køleskabet.
7: Kagen afkøles helt. Under afkølingen vil den falde sammen. Det er meningen. Når den er kold fordeles den ubagte mousse henover. Sættes på køl natten over.
8: Dagen efter frigøres kagen fra formen og pyntes

Skriv et svar