Grove burgerboller

IMG_3681

10-12 stk
Du skal bruge
ca 300 g Hvedemel
150-200 g rugmel
50 g gær
½ dl olie
1 æg
3 dl mælk
3 tsk. sukker
1 tsk. salt

Vand til pensling
Sesamfrø

Sådan gør du

1. Lun mælken til lillefingervarm og opløs gæren heri.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen til den er ensartet og smidig.

3. Stil dejen til hævning, tildækket og lunt, i ca. 45 min.

4. Del dejen i 10-12 lige store stykker. Form stykkerne til boller og tryk dem flade.

5. Sæt burgerbollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse, ca. 30 min.

6. Pensl med vand, og drys med sesamfrø
Bagetid:
Ca. 10-12 min. ved 225°C (varmluft 210°C).

Skriv et svar