Focaccia med rosmarin

FullSizeRender[1]Opskrift på et lækkert brød som kan bruges som tilbehør til hovedretten eller som en lille snack inden maden kommer på bordet. Vi skar brødet ud og dyppede det i pesto. Det er en fordel med en røremaskine til denne slags brød.

Du skal bruge:
275-300 g hvedemel
1/4 pakke gær (12,5 g)
½ tsk. fint salt
200 ml lunkent vand
Frisk rosmarin
God olivien olie
Saltflager, havsalt eller groft salt (fx maldonsalt)

Sådan gør du:
1: Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt og mel og rør dejen på røremaskine i 10-15 minutter, indtil den er smidig og let.
2: Dejen hæver i en time eller til dobbelt størrelse.
3: Dejen vendes ud på et stykke bagepapir på en bageplade og trækkes forsigtig ud, så den fylder det meste af bagepladen. Lad den hæve 1 time mere.
4: Imens dejen efterhæver pilles rosmarin af kvistene og komme ned i en lille bøtte med ca en kvart dl god olivenolie.
5: Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn
6: Når dejen er efterhævet, trykkes der forsigtigt små huller ned i dejen og olivenolie samt rosmarin fordeles ud over dejen. Til sidst drysses med salt og brødes bages i ca 10-15 min.

IMG_3728

Skriv et svar