Koldhævet morgenboller

FullSizeRender-10
FullSizeRender-11

Simpel opskrift på koldhævede sprøde morgenboller. Dejen røres sammen aftenen inden, skal ikke æltes eller formes. Grunddejen er gær, vand og salt. Du kan selv skifte meltyper og kerner/frø/gryn ud med hvad du bedst kan lide og lige har liggende. Vores favorit er med hvedemel, havregryn og solsikkekerner.

Bollerne smager bedst helt nybagte.

ca 12 stk

Du skal bruge
5-10 gram gær
5 dl koldt vand
1 tsk fint salt
En håndfuld havregryn
En håndfuld solsikkekerner
Hvedemel

Om aftenen: I en stor skål opløses gær med kold vand. Tilsæt salt.  Rør gryn og solsikkekerner i. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og bliv ved med at røre. Dejen skal ende med at have en lidt fast “havregrøds” konsistens, altså meget klistret. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt i køleskabet i 10-16 timer.

Om morgenen: Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade og med to spiseskeer kommes små dejklumper på bagepapiret. De skal være rustikke, så tænk ikke for meget over at de skal ligne hinanden. Efterhæver 15 min eller indtil ovnen er klar.

Bages i 5 minutter ved 225 grader, derefter skrues ned til 210 grader og bages færdige ved denne temperatur i ca 10 minutter. Det kan variere med bagetiden. De skal få en flot mørk sprød overflade.

Køler af på en bagerist og så er de klar til morgenbordet.

 

 

Skriv et svar