SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Koldhævede morgenboller

Her får i opskriften på mine yndlings koldhævede morgenboller. Bollerne har en lækker sprød skorpe og er bløde og seje indeni. Du kan skifte meltyper og kerner/frø/gryn ud som du har lyst. Opskriften her er med honning og solsikkekerner som er min favorit kombination til disse boller.

OBS du skal bruge røremaskine for det bedste resultat.

ca 12 stk

Du skal bruge
5-10 gram gær
4 dl koldt vand
2 tsk salt
En stor håndfuld solsikkekerner
1 stor spsk honning
ca 2 dl fuldkornshvedemel
ca 6-7 dl Hvedemel (hold lidt igen, det variere altid med melmængden)

Om aftenen: I en stor skål opløses gær med kold vand. Tilsæt lidt af melet sammen med salt, honning og solsikkekerner. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt og lad røremaskinen køre på laveste hastighed. Dejen skal ende med at have en lidt fast “havregrøds” konsistens, dvs meget klistret. Lad dejen køre på maskinen i 10-15 minutter. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt i køleskabet i mindst 8 timer men gerne 14-20 timer, så dejen rigtig kan få lov til at udvikle sig og slå bobler.

Om morgenen: Tænd ovnen på 240 grader varmluft. Kom forsigtigt dejen ud på et let meldrysset bord, undgå at ødelægge luftboblerne. Skær passende stykker af dejen og kom det på en bageplade med bagepapir. De skal ikke formes, men være rustikke, så tænk ikke for meget over at de skal ligne hinanden. Efterhæver indtil ovnen er klar.

Bages først i 5-6 minutter ved 240 grader, derefter skrues ned til 225 grader og bages færdige ved denne temperatur i ca 8-10 minutter. Det kan variere med bagetiden. De skal få en flot mørk sprød overflade.

Køler af på en bagerist og så er de klar til morgenbordet.

Kan nedfryses men smager bedst nybagte.