SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Cheesecake med rabarber-topping

Nød denne smukke cheesecake i et dejlig selskab i søndags. Rabarberne er frisk importeret “jordbær-rabarber” fra vores forældres køkkenhave! Kan du ikke lige få fat i rabarber, kan du sagtens bruge jordbær eller andre bær i stedet for.
Obs – dette er en lille portion bagt i en 20 cm springform. Er din springform større, anbefaler jeg at du laver en dobbelt portion for at få en passende højde på kagen.

Du skal bruge
Bund:
150 gram digestive
60 gram smør
Ostefyld:
4 blade husblas
75 gram flormelis
2 dl piskefløde
200 g flødeost, stuetempereret
1,5 dl creme fraiche 18 %
1/2 lime, saften herfra
1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
Topping/gele:
300 g rabarber, skåret i stykker på 2-3 cm.
125 g sukker (eller mere afhængig af hvor sure eller søde dine rabarber er)
1 dl vand
2 blade husblas
evt et skvis limesaft når du skal smage til.

Sådan gør du
1: Tænd ovnen på 180 grader, og placer et stykke bagepapir på bunden af din springform og sæt ringen på, således at papiret kun sidder i bunden af formen og er godt i spænd.
2: Knus digestive fint i en minihakker eller ved at komme kiksene i en frysepose og banke på dem. Smelt smør og bland det med de knuste kiks. Det skal lige vådt strandsand.
3: Tryk/pres kiksemassen godt sammen i bunden af springformen og 0,5 cm op af siden, og bag bunden i 12-15 minutter, indtil overfladen er let gylden. Tag bunden ud, og lad den køle helt af.
4: Læg husblassen i blød i koldt vand i mindst 10 min.
5: Rør flødeost, cremefraiche, flormelis og vaniljekorn sammen til en ensartet og cremet masse. Kom 1/4 del af denne ostemasse over i en seperat skål.
6: Pisk fløden indtil den danner bløde toppe,
7: Klem husblassen fri for vand, og smelt den over et vandbad sammen med saften fra limen. Når dette er smeltet helt røres det hurtigt og grundigt ned i 1/4 af ostemassen (den som vi har kommet i en seperat skål). Rør nu denne masse over i skålen med resten af ostemassen og rør indtil massen er ensartet.
8: Vend den let-piskede fløde i. HUSK ikke at røre, men vende – ellers ødelægges den luft der er i massen.
9: Hæld cremen over den afkølede kiksebund i et jævnt lag og sæt kagen på køl i et par timer inden toppingen skal på.
Topping:
1: Læg husblassen til rabarbergeleen i koldt vand.
2: Kog rabarberne møre og bløde med vand og sukker, det tager ca 15 min. Smag til – husk at saften skal være let syrlig, idet ostemassen er fed og sød, men tilføj sukker eller evt lime efter smag.
3: Afkøl massen og klem det igennem et rent viskestykke, så du får en klar saft. Kasér de udkogte rabarber. Opvarm saften igen til den er meget varm – skal ikke koge. Kram vandet fra husblassen og kom det i den meget varme rabarbersaft, rør rundt.
4: Rør en gang imellem i geleen indtil den er lillefingervarm, og fordel den nu forsigtigt over ostekagen.
5: Lad nu kagen stå og sætte sig i 5-6 timer eller natten over i køleskab.