Cremet flødeis uden ismaskine

IMG_3811IMG_3916

FullSizeRender-12Simpel opskrift på en lækker cremet og smagfuld flødeis. Opskriften består af en basis-is og når den er lavet kan du tilføje lige hvad du har lyst til.

Basis-is:
500 ml piskefløde
1 dåse/400 ml kondenseret mælk (stilles i køleskabet i mindst 1 time forinden)
Kornene fra 1 stang vanilje

Pisk fløden til den danner bløde toppe. Hæld den kolde kondenseret mælk over i flødeskummet og pisk igen indtil massen bliver tykkere og danner lidt stive toppe. Med en dejskraber vendes vaniljekorn i.
Nu har du din is-base – tilføj hvad du vil og frys i mindst 6 timer. Vi har lavet disse kombinationer:

Mocha frappuccino is:
6 tsk instant kaffe opløst i så lidt vand så muligt
4 spiskeskeer chokoladesauce

Choko-karamel is:
100 gram grofthakket chokolade
6 spiseskeer af din yndlings karamelsauce (vi brugte karameliseret mælk)

Chokolade is:
100 gram grofthakket chokolade
6 spiseskeer chokoladesauce

Nyd isen med hjemmelavet guf

Skriv et svar