Grove pølsehorn

IMG_3977Små pølsehorn – perfekt til madpakken
Du skal bruge:
25 gram gær
1 dl mælk + 3 dl vand – opvarmes til lillefingervarm
0,5 dl olie
1,5 tsk salt
1 æg
ca 200 gram rugmel (eller anden type groft mel)
Hvedemel
8-10 pølser skåret i halve (vi brugte kyllingepølser)
1 sammenpisket æg til penlsing
sesam eller andre korn

Sådan gør du:
1: Opløs gær i den lune mælk/vand blanding. Kom salt, olie, æg og rugmel i og rør godt. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til du ikke kan røre mere. Kom dejen ud på bordpladen og ælt godt. Dejen skal være lidt klistret. Dejen hæver i 1 – 1 1/2 time
2: Dejen deles i 3-4 mindre klumper. Rul klumperne, én efter én, ud i en cirkel som skæres i 8 trekanter.
3: Kom en pølse på hver trekant og rul til pølsehorn
4: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Lad hornene efterhæve i 30 min
5: Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam eller andre korn.
6: Bages i 10-12 minutter

Skriv et svar