SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Rabarberkage med marengs

Opskriften er inspireret fra Femina.dk

Super lækker rabarberkage, hvor du får en fugtig tung sandkagebund, en lækker let syrlig midte af rabarberkompot som er toppet af med et godt lag sød marengs. Mmmh.
INGREDIENSER TIL RABARBERKAGE

****OBS det er en “lille” kage (4-5 pers, bagt i 20 cm springform), så lav dobbelportion og brug 22-24 cm springform, hvis den skal serveres til flere.

KAGEBUND
60 g blødt smør
60 g sukker
2 æggeblommer
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
0,5 dl mælk

RABARBERKOMPOT
1 bundt rabarber – 400-500 gram
1 vaniljestang
110-140 g sukker (smag til ift hvor syrlige dine rabarber er)

MARENGSLÅG
2 æggehvider
110 g sukker
1 spsk. flormelis

Sådan gør du:

1. Rabarberkompot: Rens rabarberne og skær dem i stykker på ca 2 cm, og læg dem i et ildfast fad. Husk at alt den gode smag sidder helt nede ved roden, så det skal endelig ikke kasseres!
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland sukker og vaniljekorn, og drys det over rabarberne. Læg den tomme vaniljestang ved rabarberne. Bag rabarberne møre i en 175° varm ovn i 15 minutter. Rør rundt, og afkøl. Hæld evt lidt af væden fra.

2. Kagebund: Rør smør og sukker hvidt og blødt med en grydeske. Rør æggeblommer i, 1 ad gangen. Sigt mel og bagepulver over dejen, og vend forsigtigt dejen sammen med en ske, mens du tilsætter mælk, lidt ad gangen. Fordel dejen i en smurt springform. Bag kagen i 15 minutter ved 175°. Tag din rabarberkage ud, og lad ovnen være tændt.

3. Marengslåg: Pisk æggehviderne med en elpisker indtil de er skummende. Tilsæt sukker lidt ad gangen, mens du pisker til æggehviderne er helt stive. Fordel rabarberkompotten over kagen i formen. Fordel forsigtigt marengsmassen ud over rabarberkompotten. Sigt flormelis over marengsen. Sæt kagen tilbage i ovnen i 15 minutter, til marengs-låget er gyldent på toppen.

Server den skønne rabarberkage friskbagt – der er den allerbedst. Den er stadig god dagen efter, men marengsen vil ikke længere være sprød.