Rabarbersaft med stjerneanis

FullSizeRender-14Opskriften er inspireret af cutecarbs.dk og valdemarsro.dk

Rabarber rabarber rabarber mmmh
Til 1 liter smuk og sød rabarbersaft med et tvist af lakrids, skal du bruge:
1 liter vand
600 g rabarber (vi brugte jordbærrabarber)
275 gram sukker eller rørsukker
1 vaniljestang og kornene heraf
3 stk stjerneanis

Sådan gør du:
1. Start med at rengør rabarberne og skær dem i grove tern. Husk at bevare roden, da det meste af smagen sidder dér.
2: Kom rabarber, vand, sukker, stjerneanis, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og kog det op og lad det koge i 10-12 minutter. Smag til. Tag gryden af varmen og lad saften køle lidt af.
3: Saften sigtes og hældes på flaske. Der vil komme en smule bundfald/uklarhed i saften, hvis du helt vil undgå det, kan du filtrere saften gennem et rent viskestykke – men så kommer de flotte vaniljeprikker dog ikke med i saften.

Bland saften med vand eller danskvand – ca 1 del saft til 3-4 dele vand.

Skriv et svar