Pitabrød

FullSizeRender-15IMG_4422
Her er opskriften på 12 stk lækre pitabrød

Du skal bruge:
50 gram gær
6 dl lillefingervarmt vand
2 spsk olie
4 tsk salt
2 tsk sukker
Hvedemel (omkring 800-1000 gram)

Sådan gør du:
1: Gæren opløses i det lune vand og derefter kommes olie, salt, sukker og en god portion af melet i. Rør godt. Tilsæt mel indtil dejen er smidig og kan æltes på bordet. Den må gerne klistrer lidt.
2: Sæt den færdige dej til hævning i en skål med et rent viskestykke henover, i minimum 1 time.
3: Dejen æltes igennem og der formes 12 ligestore boller. Bollerne skal herefter rulles helt flade (ca 0,5 cm tykkelse). Det er vigtig de rulles godt ud, ellers bliver de ikke luftige. Kommes på en bageplade med bagepapir og efterhæver i 15 minutter eller indtil ovnen er klar
4: Tænd ovnen på 225 grader varmluft
5: Bag pitabrødene ved 225 grader i 10-14 minutter.

Velbekomme

Skriv et svar