Æbleskiver

ae1

Nemme æbleskiver

En nem opskrift på æbleskiver med dejlig smag af kardemomme og vanilje. Opskriften er fra valdemarsro.dk

ca 25 stk

Du skal bruge
5 dl hvedemel
½ tsk salt
2 tsk sukker
1 ½ tsk kardemomme
1 tsk natron
1 knivspids bagepulver
3 æg
4 1/2 dl kærnemælk
3 spsk smeltet smør
½ vaniljestang, kornene heraf
lidt revet skal fra en øko citron

Smør til stegning

Sådan gør du
Bland mel, salt, sukker, vanilje, kardemomme, bagepulver, natron og revet citronskal sammen i en skål
Skil æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk og afkølet smeltet smør. Rør det i de tørre ingredienser
Pisk æggehviderne stive og rør først 2 spsk æggehvide i dejen og derefter vendes resten af æggehviden forsigtigt i dejen.
Ca 2 dl af dejen kommes i en sprøjtepose (en hjælp til at få skiverne flotte runde)

Opvarm æbleskivepanden på middel varme og kom lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne en trekvart del op med dej
Med en træspyd vendes æbleskiverne en halv omgang når de begynder at stivne og hæve i kanterne. Når de er vendt den halve omgang, giver et hul i æbleskiven plads til at man kan sprøjte lidt mere dej ind i æbleskiven, før den vendes helt rundt. På denne måde får man de fineste runde æbleskiver.
Æbleskiverne tager 8-10 minutter om at blive bagt helt igennem.
ae3
ae2