Æbleskiver

ae1

En nem opskrift på æbleskiver, med dejlig smag af kardemomme og vanilje. Opskriften er fra valdemarsro.dk

ca 25 stk

Ingredienser:
5 dl hvedemel
½ tsk. salt
2 tsk. sukker
1 ½ tsk. kardemomme
1 tsk. natron
1 knivspids bagepulver
3 æg
4 1/2 dl kærnemælk
3 spsk. smeltet smør
½ vaniljestang, kornene heraf
lidt revet skal fra en øko citron

Smør til stegning.

Sådan gør du:
1: Bland mel, salt, sukker, vanilje, kardemomme, bagepulver, natron og revet citronskal sammen i en skål. 2: Skil æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk og smeltet afkølet smør, og rør det i de tørre ingredienser.
3: Pisk æggehviderne, og rør først 2 spsk æggehvide i dejen og derefter vendes resten af æggehviden forsigtigt i dejen.
4: Ca 2 dl af dejen kommes i en sprøjtepose (en hjælp til at få skiverne flotte runde)
5: Opvarm æbleskivepanden på middel varme, og kom lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne trekvart op med dej.
Vend æbleskiverne, med et træspyd, en halv omgang, når de begynder at stivne og hæve i kanterne. Når de er vendt den halve omgang, giver et hul i æbleskiven plads til at man kan sprøjte lidt mere dej ind i æbleskiven, før den vendes helt rundt. På denne måde får man de fineste runde og fyldige æbleskiver.
Æbleskiverne tager 8-10 minutter om at blive bagt helt igennem.
ae3
ae2

Skriv et svar