Rabarbersirup


Her er opskriften på en fantastisk rabarbersirup, som fx kan bruges på skyr, havregrød, pandekager, topping på flødeis og på en god ostemad. Opskriften er inspireret fra Valdemarsro.

Alt du skal bruge er:
2 dl hjemmelavet rabarbersaft
1 dl almindelig sukker
Kornene fra 1/2 vaniljestang.

Sådan gør du:
1: Lav en portion rabarbersaft og kog 2 dl af saften op i en tykbundet gryde med sukker og vanilje. Lad det småkoge indtil massen har den rette konsistens. Siruppen vil blive tykkere når den er afkølet. Du kan tjekke hvordan den færdige konsistens bliver blot ved at komme en lille klat af siruppen op på en tallerken.
Hvis det bliver for tykt, så kom lidt mere saft i og kog op igen.
2: Når siruppen har den rette konsistens kommes den på glas. Siruppen skal opbevares på køl og kan holde sig i ca 2 mdr (men så længe holder den næppe ikke)!

Skriv et svar