Citrontærte med italiensk marengs

Opskriften er inspireret af brdr. Prices opskrift på “Tarte au citron”
Tærten består af 3 dele; tærtebund, citroncreme og italiensk marengs.

Ingredienser:
Tærtebunden
250 g mel
170 g smør
60-70 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 stk. æg

Tærteform med udtagelig bund, 22-24 cm.
150 gram ukogte bønner, kikærter eller ris til blindbagning

Citroncremen
2 stk. citroner
100 g sukker
2 stk. æg
2 stk. æggeblommer
2 dl fløde

Italiensk marengs
125 g pasteuriseret æggehvide
200 g sukker
1 dl vand

Sådan gør du
Tærtebunden
1: Smuldr det kolde smør i melet sammen med flormelis og vaniljesukker. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt uden at ælte for meget. Dæk skålen til og lad dejen hvile i ca 1 time i køleskabet.
2: Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn. Udrul dejen på et let meldrysset bord og flyt den forsigtigt over i din smurte tærteform. Er din tærteform “slip let” skal den ikke smøres.
3: Tærten skal “blindbages” – kom et stykke bagepapir oven på dejen og hæld dine ukogte bønner eller ris ovenpå. Dette vil forhindre bunden i at lave et hulrum mellem formen og dejen. Bages i 15 min ved 220 grader. Fjern bagepapir og bønner og giv bunden yderligere 4-5 minutter. Afkøl. Sku ovnen ned på 150 grader.

Citroncreme
1: Vask citronerne godt. Riv skallen af 1 citron (kun den gule skal og ikke det hvide lag under da det er bittert).
2: Skræl begge citroner fri for alt det hvide og skær fileter ud. Den hvide skal vil vi ikke have med i cremen.
3: Blend citronskal, citronfileter, sukker, æg og æggeblommer. Hæld massen i en skål og rør fløden i.
4: Hæld cremen forsigtigt på den afkølede tærtebund og bag den ved 150 grader i cirka 30 minutter, eller til cremen har sat sig. Lad tærten køle af.

Italiensk marengs
1: Til den italienske marengs kommes sukker og vand i en lille gryde og koges til en klar, let tyktflydende sirup. Det tager omkring 10 minutter.
2: Imens piskes æggehviderne til stiv skum. Når sukkerlagen er klar hældes den i en tynd stråle ned til de luftige æggehvider imens der piskes kraftigt. Skal piskes i 10 minutter. Kommes i en sprøjtepose med stjernetyl.
3: Tag tærten ud og dekorer den med marengs. Sæt den tilbage i ovnen under grill på max varme til marengsen er let gylden (20-30 sekunder, så hold øje). Hvis du har en brænder, kan du også bruge den til at mørkne toppen af kagen.

Lad tærten køle af før den nydes.  

Skriv et svar