SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Citrontærte med italiensk marengs

Opskriften er inspireret af brdr. Prices opskrift på “Tarte au citron”
Tærten består af 3 dele; mørdejsbund, citroncreme og italiensk marengs.

Mørdej 
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g koldt smør
1 æg, str. M/L

Derudover – ca 150 gram ukogte bønner eller kikærter til blindbagning

Citroncremen
2 stk. citroner
100 g sukker
2 stk. æg
2 stk. æggeblommer
2 dl fløde

Italiensk marengs
125 g æggehvide
200 g sukker
1 dl vand

Sådan gør du
Tærtebunden – anbefaler at du bruger en tærteform med udtagelig bund.
1: Smuldr det kolde smør i melet sammen med flormelis. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt uden at ælte for meget. Dæk skålen til og lad dejen hvile i ca 1 time i køleskabet.
2: Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn. Udrul dejen på et let meldrysset bord og flyt den forsigtigt over i din USMURTE tærteformen.
3: Tærten skal “blindbages” – kom et stykke bagepapir oven på dejen og hæld dine ukogte bønner ovenpå. Dette vil forhindre bunden i at lave et hulrum mellem formen og dejen. Bages i 15 min ved 220 grader. Fjern bagepapir og bønner og giv bunden yderligere 4-5 minutter. Afkøl. Skru ovnen ned på 150 grader.

Citroncreme
1: Vask citronerne godt. Riv skrallen af 1 citron (kun den gule del, pas på ikke at få det hvide lag under med, da det er bittert).
2: Skræl begge citroner fri for alt det hvide og skær fileter ud.
3: Blend citronskal, citronfileter, sukker, æg og æggeblommer. Hæld massen i en skål og rør fløden i.
4: Hæld cremen forsigtigt på den afkølede tærtebund og bag den ved 150 grader i cirka 30 minutter, eller til cremen har sat sig. Lad tærten køle af.

Italiensk marengs
1: Til den italienske marengs kommes sukker og vand i en gryde og koges til det har en temperatur på 117 grader.
2: I mens sukkerlagen koger, piskes æggehviderne til stiv skum. Når sukkerlagen er klar hældes den i en tynd stråle ned til de luftige æggehvider i mens der piskes kraftigt. Massen skal piskes i 10 minutter. Kommes i en sprøjtepose, evt med stjernetyl.
3: Tag tærten ud og dekorer den med marengs. Brændt marengsen med en gasbrænder. Alternativt kan du sætte kagen ind i ovnen, under grill på max varme, til marengsen er let gylden (20-30 sekunder, så hold øje).

Lad tærten køle af før den nydes.