Skumfiduser



Opskriften på disse lækre og nemme skumfiduser er fra kvalimad.dk.
Lav de klassiske skumfiduser med vaniljesmag eller afprøv med smage som lakrids og chokolade. Mums.
Der bliver omkring 50 stk af denne portion.

Du skal bruge
2 dl vand
400 gram sukker
1 stang vanille/vaniljepulver
20 blade husblas
200 gram flormelis

Evt: 4 spsk rålakridspulver
200 gram mørk chokolade

Sådan gør du
1: Læg husblas én for en ned i en stor skål med kold vand.
2: Bring vand og sukker i kog i en tykbundet gryde.
3: Flæk vaniljestangen og kom kornene ned i sukkermassen. Lad nu massen koge indtil den når 110 grader, det tager 15-20 minutter.
4: Imens gør du din beholder klar. Sigt et godt lag flormelis ned i bunden af en bradepande eller ildfast fad.
5: Når massen er nået de 110 grader kommes husblassen i lidt efter lidt og der røres indtil den er helt smeltet. Tag massen af varmen og lad den afkøle til 100 grader.
6: Pisk nu sukkermassen med en røremaskine eller håndmixer. Massen skal piskes i lang tid, 10-15 minutter.
7: Hæld sukkermassen over i din forberedte beholder med flormelis. Forsøg at fordel massen så den får en glat overflade, det kan være svært fordi massen er meget klistret. Strø til sidst flormelis ud over sukkermassen.
8: Lad massen køle helt af, det vil tage en times tid. Klip eller skær massen ud i passende stykker.
Du kan nu overtrække dem med chokolade eller drysse lakrids på.

Skriv et svar