Macarons med mørk chokoladeganache og saltkaramel

Forskellige lyserøde nuancer

Jeg lavede disse fine macarons til min kusines datters barnedåb. Macarons er små kager som er sprøde udenpå og seje samt bløde indeni. De kan fyldes med lige hvad du har lyst til. I disse er der mørk chokoladeganache og saltkaramel. Jeg lavede også nogle fyldt med hvid chokolademousse og lakrids. Den opskrift følger.

Tip! Lav saltkaramellen nogle dage i forvejen, da der er en del ventetid før den kan bruges.

Opskrift på 30 små macarons

Du skal bruge
75 g mandelmel (Du kan lave det selv ved at smutte mandlerne og blende dem helt fint)
105 g flormelis
2,5 stk æggehvide – stuetemperatur (ca 80 gram)
50 g sukker
Evt Pastafarve/gelefarve

Sådan gør du
1: Bland flormelis og mandelmel og sigt det. Hvis en lille del af mandelmelet ikke kan passere sien gør det intet, bland det blot med den sigtede del.
2: Æggehvider og sukker piskes på laveste niveau i et minuts tid og derefter på højeste niveau indtil massen er godt luftig. Du kan nu tilsætte din pastafarve.

Luftig sej marengs

3: Vend den tørre del i marengsmassen. Når alt det tørre er vendt rundt, skal en del af luften presses ud af massen igen. Det gøres ved at presse massen op mod siderne af skålen med din dejskraber. Gerne en 15-20 gange, så massen bliver mere flydende i konsistensen.

4: Kom massen i en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjt nu cirkler på størrelse med en 5 krone ud på en bradepande beklædt med bagepapir, der skal være lidt mellemrum imellem dem. Bank bradepanden hårdt ned i bordet 4-5 gange, så eventuelle luftbobler forsvinder. Lad dem stå og tørre i mindst en time. Er det en regnvejrsdag skal de stå mindst 2 timer – ellers vil kagerne sprække under bagningen.

5: Bag kagerne ved 150 grader varmluft i nederste rille. Ca 8 minutter.

Macaronsskallerne klar til fyld. Find matchene skaller og vend den ene om

Fyld
150 g mørk chokolade
1 dl fløde
1 dåse kondenseret mælk
Havsalt

Saltkaramel
Fjern papiret der sidder omkring dåsen på den kondenserede mælk. Dåsen koges i rigeligt vand i 3 timer. Der skal evt fyldes ekstra vand i gryden, så dåsen hele tiden er dækket til.

Lad dåsen køle lidt af og kom den i køleskabet et par timer eller natten over.
Åben dåsen og kom fyldet i en skål og rør det let med havsalt efter smag.
Fyldes i en sprøjtepose og klip et lille hul i posen.

Chokoladeganache
1: Hak chokoladen groft. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde og chokoladen og rør godt indtil massen er ensartet.
2: Kom et stykke film hen over chokoladeganachen, filmen skal ned og røre massen, så der ikke dannes kondens. Stilles på køl et par timer til den er helt kold.
Brug ganachen som den er eller pisk den i ganske få sekunder, pas på den ikke skiller! Kommes i sprøjtepose med eller uden tyl – nu er du klar til at fylde dine macarons. Lav ringe med ganache, så der er plads til saltkaramellen i midten.

Macarons med chokoladeganache og saltkaramel

Opbevares på køl i en lufttæt beholder i 4-5 dage.

Macarons med chokoladeganache og saltkaramel