SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Chokoladeballade med hvid chokolademousse

Min absolut yndlings chokoladekage er “chokoladeballade” fra Anne og Majas bog “lykken er chokolade”. Kagen er meget tung og fugtig – og den er bedst hvis den får lov at stå en dag eller to! Her er kagen toppet med en lækker hvid chokolademousse.

8-10 personer
Chokoladeballade
IngDu skal bruge:

200 g mørk grofthakket chokolade
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Smelt smørret i en gryde ved lav-middel varme, når smørret er smeltet kommes chokoladen i.
Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i.
Lad chokolademassen køle af inden æggene tilsættes lidt efter lidt. Rør til massen er ensartet og vend melet i.
Bages i en springform (str 22/24) med bagepapir ved 180 grader varmluft i ca. 35 minutter. Den skal ikke være helt fast i midten – den skal gerne føles lidt ubagt.

Hvid chokolademousse
Du skal bruge:
75 g hvid chokolade, groft hakket
1 dl piskefløde
3 pasteuriserede æggeblommer
50 g rørsukker

Smelt chokoladen over et vandbad. Afkøl. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret, og rør den smeltede chokolade i. Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i chokoladeblandingen lidt ad gangen. Fordel moussen på kagen.