Chokoladeballade med hvid chokolademousse

Chokoladeballade med hvid chokolademousse

Min absolut yndlings chokoladekage er “chokoladeballade” fra Anne og Majas bog “lykken er chokolade”. Kagen er meget tung og fugtig – og den er bedst hvis den får lov at stå en dag eller to! Her er kagen toppet med en lækker hvid chokolademousse.

Ingredienser (8-10 personer)
200 g mørk grofthakket chokolade, jeg brugte 55% chokolade
200 g smør (vigtigt at du bruger rigtigt smør)
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Smelt smørret i en gryde ved lav-middel varme, når smørret er smeltet kommes chokoladen i.
Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i.
Nu skal den køle lidt af inden æggene tilsættes lidt efter lidt. Rør til massen er ensartet og vend melet i.
Bages i en foret springform på 22 cm diameter ved 180 grader varmluft i ca 35 minutter. Den skal ikke være helt fast i midten den må gerne føles lidt ubagt.

Hvid chokolademousse

Du skal bruge
75 g hvid chokolade, groft hakket
1 dl piskefløde
3 pasteuriserede æggeblommer
50 g rørsukker

Smelt chokoladen over et vandbad. Afkøl. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret, og rør den smeltede chokolade i. Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i chokoladeblandingen lidt ad gangen. Fordel moussen på kagen inden servering.