SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Citronkage med marcipan og hvidchokolade-ganache

Inspiration fra opskrift af Maja Vase.
Denne smukke citronkage var en del af et bryllupskagebord jeg lavede i sommers.

Citronkage:

100 g marcipan (revet)
100 g sukker
100 g blødt smør
Skal af 1 1/2 citron + saften heraf
2 æg
50 g hvedemel

1: Pisk den revet marcipan med sukker, smør og citronskal.
2: Pisk æggene i ét ad gangen. Vend tilsidst forsigtigt hvedemel i. Kom dejen i en springform str 18 med bagepapir i bunden, og bag kagen i ca 25 minutter ved 175 grader til den er gylden. Lad den køle helt af.

Citron ganache
200 g hvid chokolade
75 ml piskefløde
50 ml citronsaft

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløden til kogepunktet, og hæld det over chokoladen lidt ad gangen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk blank overflade. Smag til med citronsaft. Fordel ganachen ovenpå den afkølede kage, og stil den i køleskabet natten over, eller mindst 4 timer.

Pynt med friske bær og hvid chokoladecirkler.