SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Macarons med lemoncurd

Magasinet lækkerier udkom i juni 2018 med en detaljeret macaron-guide. Den har vi afprøvet og vi fik lavet nogle smukke macarons! Vi vil her dele opskriften med jer, vi har valgt at fylde disse macarons med vores egen opskrift på lemoncurd – det kan du skifte ud med chokoladeganache, saltkaramel eller hvad du ellers har lyst til.

Læs opskriften igennem før du går igang.

Se gerne vores video-guide nederst på denne side.

God fornøjelse. 

Macarons ca 40 stk

Macaronsskaller

150 g mandelmel (anbefaler at købe dit mandelmel)
150 g flormelis
55 g æggehvider (ikke pasteuriseret)
150 g sukker
50 g vand
55 g æggehvider (ikke pasteuriseret)
evt pastafarve (ikke frugtfarve, det er for tyndt og vil ødelægge konsistensen)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170 grader varmluft 
1: Sigt flormelis og mandelmel. Er der mandelstykker som er for store til at passere sigten, skal de kasseres. Kom dem ikke i dejen, da det vil gøre den ujævn.

2: Rør grundigt de første 55 g æggehvider i blandingen. Tilsæt evt pastafarve

3: Hæld 100 g sukker i en lille gryde sammen med vandet. Koges op til 118 grader.
Imens dette koger piskes de sidste 55 g æggehvider til skum, tilsæt 50 g sukker lidt efter lidt. Sluk piskeriset-

4: Når vand/sukkermassen er ved at nå de 118 grader tændes piskeriset igen i marengsen. Hæld den 118 grader varme sukkermasse ned langs kanten af skålen. Pisk først ved middelhøj tempo et par minutter, skru ned på lav hastighed og lad den køre indtil massen er kølet helt af.

5: Marengsen røres i formelis/mandel blandingen. Tilsættes ad to omgange. 1. gang røres massen til den er ensartet. 2. gang vendes massen forsigtigt i med en dejskraber. Massen skal være ensfarvet, men der må ikke røres for meget, så falder marengens sammen. Massen er perfekt når den kan rende i en nogenlunde sammenhængende “stråle” ned ad dejskraberen, når denne løftes op fra skålen.

6: Sprøjt macaronsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir – brug en 10 mm rund tyl.

7: Bag skallerne ved 170 grader varmluft i 4 minutter. Skru ned til 140 grader varmluft og åbn ovnen på klem i ca 30 sekunder for at lukke dampen ud. Luk ovnen igen og bag skallerne færdige i 7-8 minutter.

8: Når skallerne er helt afkølet finder du matchene makkerpar.

Lemoncurd (egen opskrift)

1 blad husblas
Saften fra 4 citroner
Revet skal fra 2 af citronerne
3 hele æg
185 gram sukker
70 gram smør

1: Læg husblassen i blød i koldt vand
2: Vask citronerne grundigt med vand og riv skallen af på to af dem. Pres saften ud af dem alle
3: Pisk sukker, æg og citronsaft sammen i en lille gryde og varm massen op ved middelvarme. Pisk i et par minutter
4: Tilsæt citronskal og smør, lidt efter lidt, og pisk indtil massen tykner. Det må ikke koge.
5: Sigt massen over i en beholder og udblød husblassen deri. Lad den svale ved stuetemperatur, når den er helt afkølet kommes den på macaronsskallerne.