SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Cheesecake med solbær og lakrids

Her er en af vores cheesecake-favoritter! Originalopskriften er fra bogen “Kagemagi” fra Annemette Voss og Ditte Julie Jensen – her får i opskriften, dog med lidt småændringer.

Cheesecake med solbær og lakrids

8-10 pers

Kiksebund
225 g digistive kiks
115 g smør
2,5 tsk rålakridspulver

Solbær-lakridsfyld
1 blad husblas
6 spsk solbærmarmelade
3 tsk sød lakridssirup

Ostecreme
3 blade husblas
300 g flødeost naturel (gerne stuetempereret)
1 dl creme fraiche 18%
80 g flormelis
1  citron, saft og skal
3 dl piskefløde

Sådan gør du

Kiksebund:
1: Blend kiksene fint i en minihakker eller ved at putte dem i en pose og knus dem med en kagerulle. Kom de knuste kiks i en skål og bland med lakridspulver.
2: Smelt smørret og rør det sammen med kiksemel og lakridspulveret. Tryk kiksemassen godt sammen i bunden af en springform (23/24 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden. Bag kiksebunden ved 200 grader varmluft i ca. 9-12 minutter.
3: Lad kiksebunden køle helt af i formen. Når den er helt kold løsnes den forsigtigt fra formen ved at skære langs kanten med en lille kniv. Rengør formen og læg et stykke kageplast langs kanten.

Solbær-lakridsfyld:
Udblød husblas i koldt vand i 20 min. Lun solbærmarmeladen op i en lille gryde. Tag gryden af varmen og kom lakridssirup i. Vrid husblassen fri for vand, og kom den i. Lad massen køle lidt af og smør den på den afkølede kiksebund. Kommes på køl.

Ostecreme:
1: Udblød husblas i  vand i 20 min.
2: Rør flødeosten blød og ensartet og tilsæt derefter  creme fraiche, flormelis og citronskal og rør godt. Kom ca 1/4 del af massen over i en mindre skål.
3: Varm citronsaften op over vandbad sammen med den udblødte og afdryppede husblas. Når husblassen er opløst tages skålen af vandbadet.
4: Rør nu hurtigt husblas/citronsaft-massen over i 1/4 del af ostemassen (som blev taget fra i step 2). Kom lidt mere af ostecremen over i massen og vend til sidst resten sammen
5: Pisk fløden til let skum. Vend først lidt af flødeskummet i ostemassen og rør så resten i. Vend forsigtigt til massen er ensartet.
6: Kom 1/3 del af ostecremen i en sprøjtepose med rund tyl / eller uden tyl og lad den være ved stuestemperatur. Fordel de resterende 2/3 dele af flødeostecremen i et jævnt lag henover solbær-lakridsfyldet og glat overfladen. Sæt kagen på køl i 20-30 minutter.
7: Tag kagen ud af køleskabet og  sprøjt ostemassen ud  oven på kagen i små toppe. Lad kagen stå på køl 3-4 timer eller natten over.