SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Brownie med kaffemousse

En tæt fugtig brownie med luftig chokolademousse som har et hint af kaffe. Denne kage blev sammensat i forbindelse med jeg skulle lave et kagebord til min kollegas bryllup i sommers. 
Browniebunden er inspireret af “Fudgy brownies med valnødder” fra Sarahs Kager og moussen fra hjemmesiden “bage-bloggen”.

8-10 personer

Brownie
Du skal bruge:
75 g smør
170 g hakket mørk chokolade
150 g sukker
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
20 ml espresso kaffe
1/4 tsk salt
40 g mel
100 g hakkede valnødder

Sådan gør du:
1. Forvarm ovnen til 160 grader varmluft
2. Kom et stykke bagepapir i spændt i bunden af en 22/24 cm springform. Smør kanten med en smule smør. 
3. Smelt chokolade og smør over et vandbad og  lad det køle lidt af.
4. Hak valnødderne groft og vend dem i 1 tsk af melet (så falder de ikke til bunds i kagen)
5. Rør først sukkeret i chokolade-blandingen og derefter æggene et af gangen – fortsæt indtil massen er ensartet. Tilsæt kaffen.
6. Bland vaniljesukker, mel og salt sammen, sigt og vend det i dejen. 
7. Vend de hakkede valnødder i og hæld dejen i springformen
8. Bag kagen i 30 minutter og lad den køle helt af.

Kaffe-chokolademousse
Du skal bruge:
2,5 dl fløde
100g chokolade
1 æggeblomme
40 ml espressokaffe (varm)
1 blad husblas
Sådan gør du:
1. Læg husblassen i koldt vand.
2. Når husblassen er udblødt kommes den i den varme kaffe så den smelter.
3. Smelt chokoladen over vandbad 
4. Kom lidt efter lidt æggeblommer og kaffe i chokoladen. Selvom massen klumper lidt bliver den ensartet hvis du bare fortsætter med at røre og tilsætte ingredienserne lidt ad gangen. Skal køle ned til stuetemperatur. 
6. Pisk fløden til let skum. Rør et par skefulde af fløden i chokolademassen og rør godt. Hæld resten af chokolademassen over i flødeskummet og vend det rundt til massen er ensartet. 

Samling af kagen
Skær med en skarp kniv rundt langs den helt afkølede kage og frigør den fra springformen. 
Placer springformen om kagen igen og kom kageplast rundt i kanten.
Hæld kaffemoussen over kagen og bank forsigtigt formen ned i bordet nogle gange for at få eventuelle luftbobler væk.
Kagen skal stå på køl mindst 6 timer.