SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Flødeboller med vaniljeskum

Det kan være svært at overtrække flødeboller med chokolade – det problem kommer vi udenom ved at støbe halv-chokoladekugler i en silikoneform.  En anderledes smuk flødebolle. 

12-14 stk smukke flødeboller

Bunde
200 g marcipan
Flormelis

Skaller
400 g mørk chokolade
Evt. guld/rosa støv 

Flødebolleskum
250 g sukker
100 g glukosesirup
1 tsk vaniljepulver eller 1 vaniljestang
75 g vand
140 g past. æggehvider
1  spsk sukker

Sådan gør du:
Bunde
Rul marcipanen tyndt ud i lidt flormelis. Find en udstikker/ et glas som har samme størrelse som din silikoneform. Udstik 12 cirkler. 
Hvis du vil have en sprød bund, så bages de i ovnen ved 180 grader almindelig ovn i 5-6 minutter. 

Chokoladekaller
1. Hak chokoladen meget fint og kom det i en plastikbeholder 
2. Varm forsigtigt chokoladen op i mikroovnen. Start med at give chokoladen 20 sekunder. Rør godt. Så 10 sekunder. Rør godt. Bliv ved indtil chokoladen næsten er smeltet. Stop her og bliv ved med at røre, så de sidste små chokoladestykker er smeltet med.  Nu har du en tempereret chokolade. 
3. Drys eventuelt med guld/rosa støv ned i halvkugleformen.
Fordel chokolade i halvkugleformen og vendt det overskydende chokoladen ud igen – på et stykke bagepapir. Skrab det overskydende chokolade af formen. Stil formen på frys. 
4. Vend forsigtigt skallerne ud af formen og start forfra indtil chokoladen er brugt op. Chokoladen som vendes ud på bagepapiret kan sagtens bruges igen.

Flødebolleskum
1. Kog sukker, glukosesirup, vanilje og vand op i en lille gryde til 117 grader.
2. I mens sukkermassen koger, piskes æggehvider til let skum i en røremaskine. Tilsæt 1 spsk sukker og pisk til en let marengs. 
3. Når sukkermassen har nået 117 grader tages det af varmen. Hæld massen ned langs kanten af røreskålen til æggehviderne – under kraftig piskning. Pisk indtil stuetemperatur. Det tager 15-20 minutter. 
4. Kom skummet i en sprøjtepose og fyld chokoladeskallerne næsten op til kanten. Hæft marcipanbundene på.