SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Rocky Road Brownie

Endnu en lækker opskrift fra vores yndlingsblad Magasinet Lækkerier. 
Brownien er lavet med brun farin som giver en chewy dyb karamelsmag som harmonerer perfekt med den fløjlsbløde cremeux. 

Chokoladecremeux (laves dagen før)
1 1/2 blade husblas
110 g mørk chokolade
1/2 tsk vaniljepulver eller vaniljestang
40 g rørsukker
100 g sødmælk
100 g fløde
50 g æggeblommer (ca. 2,5 blomme)

1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
2. Hak chokoladen fint
3. Bland vanilje og sukker og rør æggeblommerne i. 
4. Opvarm mælk og fløde til kogepunktet og hæld det (ad 2 omgange) over æggeblommemassen, under omrøring. Hæld massen tilbage i gryden, og lad massen varme op til 82 grader under konstant omrøring. 
5. Når massen har nået 82 grader tages den af varmen og sigtes over i skålen med den hakkede chokolade. Rør til massen er ensartet. 
6. Vrid husblasen for vand og tilsæt det chokolademassen
7. Kom cremen i en ren skål og kom et stykke film over – filmen skal røre cremen, så der ikke dannes kondens. Sættes på køl i mindst 8 timer. 

Brownie
130 g mørk chokolade
1 tsk vaniljepulver / vaniljestang
50 g sukker
200 g smør
20 ml espressokaffe
550 g brun farin
3 æg
210 g hvedemel
100 g valnødder eller mandler – grofthakket og vendt i 1 spsk mel
1/2 tsk salt
2 tsk bagepulver 

1. Smelt chokoladen
2. Smelt smørret og bland kaffen i. Rør dette i den smeltede chokolade. 
3. Tilsæt brun farin, sukker og vanilje og rør godt.
4. Sigt mel og bagepulver og vend det i dejen sammen med salt og æg
5. Vend nødderne i. 
6.  Hældes i en form med høje kanter. Bag kagen i 40-45 minutter ved 180 grader almindelig varme.

Når kagen er helt afkølet skæres den ud i mindre stykker
Rør lidt i cremeux’en til den bliver blødere og kom den i en sprøjtepose med tyl. Sprøjt dutter på kagen. 
Ideer til pynt: Marshmallows, karameliserede popcorn, dronningemandler, marcipanstykker