SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Saltkarameller med engelsk lakrids

Chewy saltkarameller med engelsk lakrids på toppen. 
Det kan være svært at ramme den perfekte konsistens. Undervejs i kogningen kan jeg anbefalde at lave små prøver af karamellen for at tjekke dens konsistens. Kom en lille klat karamel over i et iskoldt glas vand. Mærk på karamellen om det har den rette konsistens. 

Inspiration fundet hos Valdemarsro.dk

Ca. 50 stk
Du skal bruge:

5 dl fløde
250 g sukker
120 g glukose sirup
Flagesalt
1/2 slag engelsk lakrids, knust. 

Sådan gør du:
Fordel et par dråber olie på et stykke bagepapir og kom det i en beholder på ca 20×20 cm (fx et ildfast fad)
Kom fløde, sukker og glukose sirup op i en mellemstor tykbundet gryde. Bring massen i kog ved svag til middel varme, under omrøring. Når massen begynder at tage lidt farve tilsættes en smule flagesalt. 
Kog massen videre indtil farven bliver en anelse mørkere og karamellen begynder at slippe bunden. Tag prøver fra undervejs.

Hæld massen over i din beholder og drys med knust engelsk lakrids. Lad karamellen køle helt af før den skæres ud i mundrette stykker.