SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Koldhævet grydebrød

Til et mellemstort brød – laves på røremaskine

Du skal bruge:
10 gram gær
6 dl koldt vand
2 tsk fint salt
1 tsk sukker
ca 700-800 gram mel (måske mere) Vi bruger manitoba-mel til denne type brød.

Sådan gør du:
Opløs gæren i det kolde vand
Tilsæt en del af melet, salt og sukker. Rør godt.
Tilsæt nu en stor del af melet og lad røremaskinen køre på lav-middel hastighed. Tilsæt mel undervejs. Dejen er færdig når den efter ca 15 minutter er let klistret, sej og “lang” at trække i.
Kom film over skålen og sæt den i køleskabet i 10-24 timer.

Dagen efter
Find en gryde (20-24 cm) med låg som kan tåle at komme i ovnen (evt støbejernsgryde)
Kom gryden med låg på ind midt i ovnen og sæt på 250 grader varmluft. Ovnen og gryden skal være helt varmet igennem, det tager 30-40 minutter (også selvom ovnen melder “klar”)
Tag gryden ud og hæld dejen deri uden at punktere for mange luftbobler. Der skal IKKE olie i bunden. Sæt låget på og bag brødet i 30 minutter med låg og derefter 10-15 minutter uden låg ved 230 grader.
Vend brødes ud på en rist og afkøl 20 minutter inden det skæres.