SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Fastelavnsboller

Her får I vores absolut favorit opskrift på fastelavnsboller. De lykkes hver gang!
Velbekomme.

18-20 stk
Du skal bruge
50 g gær
1 dl koldt mælk
2 æg
375 g koldt smør 
1 tsk kardemomme
25 g sukker
500 g hvedemel

Remonce:
150 g blødt smør
150 g sukker
150 g marcipan
+ 1 æg til pensling

Pynt:
Glasur af vand + flormelis

Sådan gør du
1: Rør gæren ud i den kolde mælk.
2: Skær smørret i mindre stykker og tilsæt det sammen med hvedemel, æg, kardemomme og sukker. Kør det 3-4 minutter på røremaskine og skrab kanterne et par gange undervejs / eller ælt i hånden omkring 5 minutter, dejen skal være let klistret.
3: Sæt dejen i køleskabet i 25 minutter.

Remonce:
Rør ingredienserne sammen til fyldet

Tag dejen ud af køleskabet, og del den i to. Rul dejen ud til ca 0,5 cm tykkelse, og skær ca 10 firkanter af hver halvdel.

Kom 1,5 tsk fyld på hver firkant. Fold enderne ind mod midten. Sørg for at kanterne lukkes godt sammen så fyldet ikke løber ud under bagningen. Sæt bollerne på en bageplade, med lukningen nedad.

Lad dem efterhæve et lunt sted i 90 minutter
Tænd ovnen på 220 grader (alm. ovn)
Pensl bollerne med sammenpisket æg.
Bages i 8-10 minutter.

Pyntes med glasur.