SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Babyshower kage

I lørdags overraskede vi Karina, min roomie fra efterskolen, med et babyshower. Det var fantastisk at være med til at arrangere denne dag og overraske hende. Jeg var heldig at stå for kagerne, her vil jeg dele opskriften med jer.
Kagerne består af en mandelbunde, brombærmousse, hyldeblomst/limemousse, marcipanbånd og krystalliseret hvid chokolade.

Opskrift til 2 kager á 24 cm (ca. 25 personer)

Mandelbunde (4 stk) (opskrift fra Annemettevoss.dk)
3 tsk vaniljesukker
150 g rørsukker
12 æg
165 g hvedemel
2 tsk bagepulver
75 g mandler

1: Del æggene i æggeblommer og hvider. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt (ca. 5 minutter)
2: Sigt hvedemel og bagepulver heri og vend det i.
3: Pisk hviderne stive og vend dem i massen. Hak/blend mandlerne til fint mandelmel og vend dem i.
4: Fordel dejen i 4 springforme, hvor bunden er beklædt med bagepapir. Kanten skal ikke smøres. Alternativt kan du bage dem en ad gangen.
Bages ved 180 grader i ca. 10 min. til den er let gylden.
5: Lad bundende køle helt af. Rengør 2 springforme og placer en bund i hver. Kom kageplast i kanten.

Brombærmousse (opskrift fra Dittejulie.dk)
7,5 blade husblas
750 g brombær
150 g rørsukker
2 tsk vaniljesukker
1,5 citron, saft og skal
7,5 dl fløde

1: Udblød husblas i koldt vand i 20 min. 
2: Kom brombær, vaniljesukker, sukker, citron saft og -skal i en gryde og bring det i kog. Lad det simre i 15-20 minutter. 
3: Hæld massen gennem en sigte, og smid de udkogte bær ud.
4: Vrid husblas for vand og kom det i den varme saft. Rør rundt. Lad bærsaften køle til lidt varmere end lillefinger-temperatur (ca 40 grader)
5: Pisk fløden til LET skum og vend det forsigtigt sammen med bærsaften, over 3 omgange.
6: Hæld moussen ovenpå bundende og kom endnu en bund ovenpå

Hyldeblomst/lime mousse
6 blade husblas
5 dl koncentreret hyldeblomstsaft
Saften fra 2 lime
3 dl cremefraiche 18%
5 dl piskefløde

1: Udblød husblas i koldt vand i 20 minutter
2: Kog hyldeblomstsaft og limesaften i 3-4 minutter og tag det af varmen
3: Vrid husblas for vand og kom det i den varme saft. Lad et køle til lidt varmere end lillefinger-varm
4: Kom lidt efter lidt cremefraiche i den afkølede saft (det klumper lidt, så bliv ved med at røre, det løser sig når fløden vendes i)
5: Pisk fløden til LET skum og vend det i saften over 3 omgange
6: Hæld moussen over bundende og stil kagerne på køl i mindst 6 timer, men gerne natten over. (Denne mousse er ret flydende, men den vil sætte sig fint)

Pynt
Krystaliseret hvid (blå) chokolade
75 g vand
75 g sukker
75 g hvid chokolade (grofthakket)
Blå pastafarve

1: Læg et stykke bagepapir klar på bordet.
2: Kom vand, sukker og blå pastafarve i en gryde og varm det op til 130 grader og tilsæt det grofthakket chokolade. Pisk med et elektrisk piskeris indtil chokoladen er krystalliseret.
3: Kom chokoladen ud på et stykke bagepapir. Opbevares i en luftet beholder indtil det skal bruges.

Marmoreret marcipanbånd (Opskrift fra Dittejulie.dk)
400 g ren rå marcipan
200 g flormelis
40 g glukosesirup
Hvid og blå pastafarve
1: Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen og pak det ind i husholdningsfilm og læg det på køl i 1 time.
2: Farv 2/3 del af marcipanen hvid og 1/3 blå
3: Rul farverne til pølser. Bræk dem op i mindre dele og placer den i et mønster på bordet, så du kan samle dem til en samlet pølse. Rul pølsen sammen og vrid den og arbejd mønsteret ind i hinanden. Til du har den ønskede effekt. Se evt. denne video https://www.youtube.com/watch?v=4fQ5S_A5g_w

Samling
1: Åbn springformen og fjern kageplasten
2: Placer kagerne på de fade du vil servere på.
3: Smør kanterne med flødeskum – så marcipanen hænger ved og mousserne holdes ind.
4: Mål hvor høj din kage er, og læg 1 cm til.
5: Rul marcipanbåndet ud på bordet, du skal bruge et 73 cm langt bånd- brug flormelis og hold hele tiden øje med at marcipanen kan slippe bordet.
6: Skær båndet ud i din valgte højde
7: Rul marcipanen sammen og rul den om kagen. Gentag til næste kage. Skær forsigtigt samlingen til.

Pynt med krystalliseret chokolade og hvad der ellers hører til.

God fornøjelse