SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Brownie med chokolademousse

Kagen passer til en 20 cm springform. Jeg anbefaler at du laver 1 1/2 portion, hvis du bruger en 24 cm springform.

Du skal bruge
Brownie
200 g mørk chokolade
100 g smør
200 g sukker
4 æg
3 spsk mel

Chokolademousse
150 g mørk chokolade
4 stk past. æggeblommer (ca 100 g æggeblomme)
1 spsk sukker
3 stk past. æggehvider (ca 120 g æggehvide)
2,25 dl piskefløde
20 ml espressokaffe eller lunt vand

Sådan gør du
Brownie
1: Smelt chokolade og smør i en skål, enten over vandbad eller forsigtigt i mikroovnen. Lad det køle godt af.
2: Rør æggene i – et efter et.
3: Sigt melet og rør det i dejen
4: Fordel dejen i en 20 cm springform, hvor bagepapir er spændt ud i bunden.
Bages i 30 minutter ved 175 grader almindelig ovn. Lad kagen køle helt af.

Chokolademousse
1: Pisk æggehviderne stive i én skål, og pisk flødeskummen stiv i en anden skål.
2: Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Lad den køle godt af.
3: I en skål røres æggeblommer og sukker godt sammen. Bland kaffen/vandet heri.
4: Vend den smeltede afkølede chokolade ned i æggeblommeblandingen lidt efter lidt.
5: Flødeskum og de stiftpiskede æggehvider vendes skiftevis forsigtigt i chokoladeblandingen.

Samling af kagen
1: Løsn kagen fra springformen og gør formen ren.
2: Placer kagen deri igen og kom kageplast rundt i kanten (kan udelades, men kanten bliver flottest med kageplast)
3: Hæld chokolademoussen over kagen og sæt den på køl i mindst 6 timer, men helst natten over.
4: Dagen efter kommes kagen på din serveringstallerken og kageplasten fjernes. Ret eventuelt kanten til med en varm kniv.
Pynt
Temperer din hvide chokolade og fordel det i et tyndt lag ud på et stykke bagepapir. Når det er størknet pensler du med guldstøv. Skær forsigtigt trekanter ud i forskellige størrelser og placér dem på kagen.