SISTERS CORNER

... the sweet part of life

 

Skumfiduser

Lækre luftige skumfiduser. Opskriften er fra kvalimad.dk.

Du skal bruge
2 dl vand
400 gram sukker
1 tsk vaniljepulver eller 2 tsk vaniljesukker
20 blade husblas
ca. 200 gram flormelis

Sådan gør du
1: Læg husblas i en stor skål med koldt vand. Læg ét blad i ad gangen.
2: Kom vand, sukker og vanilje i en gryde og lad det koge til det har en temperatur på 110 grader.
3: Vrid husblassen grundigt og rør det i sukkermassen. Lad det svale et minuts tid
4: Pisk nu sukkermassen på mellem-høj hastighed på din røremaskine (eller med en håndmikser), tilsæt lidt pastafarve og pisk indtil massen er afkølet, tyk og kan holde sin egen form. Det tager 10-15 minutter.
I mens der er gang i piskningen sigtes der et godt lag flormelis i bunden af en bradepande.
5: Hæld den klistrede skumfidusmasse over i bradepanden. Bred det ud i et jævnt lag med to skeer. Det hjælper at “klistre” massen til siderne af formen – så kan det nemmere bredes/strækkes ud. Sigt et lag flormelis på toppen og lad massen hvile mindst en time.
6: Vend skumfidusmassen ud på bordet og skær/klip den ud i passende stykker. Drys lidt flormelis på kniven.
Opbevares i en lufttæt beholder.